AK Parti Belediye Meclisi grup sözcüsü Nedim Yılmaz, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin su zammı konusunda kendilerini haksız yere suçladığını ve kamuoyunu yanılttığını iddia etti.
Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin, su zammı üzerinde siyaset yapıldığını iddia ettiğini ancak kendisinin bunun üzerinden siyaset yaptığı belirterek, "AK Partili meclis üyelerinin halkın menfaatleri doğrultusunda kararlar alıyor. Buna karşı agresif tavırlar sergileyen başkan, bir nevi meclisi kontrolü altına almaya çalışıyor. Herkes meclis içinde özgürce düşüncelerini ifade ederken Başkan Vergili bir anda öfkelenerek yazdığı nottan okuyarak kendi kararını meclise oylatması ile ortaya çıkan bir tartışma konusu olmuştur. Bu süreçle ilgili olarak kamuoyu çok olumsuz bir şekilde bilgilendirildi. Su zammı kamuoyuna AK Parti'nin bir zammı gibi lanse edilmeye çalışıldı. Bu konuda herkes meclisin kamera ve defter kayıtlarına gidip bakabilir. Bu teklif bizzat başkanın kendi teklifidir. Oylama sonucunda kabul edilmiş bir karardır. Burada MHP'li meclis üyelerinin tamamının evet oyu vardır. Karabük ve Karabük Belediyesi'nin menfaatine olan hiçbir konunun altına negatif bir imza atmamışlardır. Bugünden sonra da atmayacaklardır. Bunun herkes tarafından bilinmesini arzu ediyoruz" dedi.
Halkın talepleri doğrultusunda teklifte bulunduklarını da anlatan Nedim Yılmaz, "Bu görüşme sırasında sayın başkan olaya müdahale etmiştir. Kendi talepleri doğrultusunda daha önceden 3.5 liradan 7 liraya çıkartılan su fiyatının, 6 lira olması konusunda talepleri olmuştur. Komisyon da bu talep doğrultusunda oy birliği ile karar vermiştir. Bu teklifin yeterli olmadığı konusunda fikir birliği edilerek alternatif bir teklif sunuldu. Belediyenin zarara uğratılmadan ticarethane ve iskan edilmemiş yerlerde suyun 4.5 liradan kullanılması konusunda teklifimiz olmuştur. Bu teklifte belediye meclisinde onaylanıp kabul görmüştür" açıklamasında bulundu.
(YE-

07.02.2013 19:46:09 TSI

Editör: Wan Haber