AK Parti Van İl Başkanlığında ilçe başkanları ve belediye başkanları ile bir araya gelen Murat Yıldırım ve beraberindeki heyet; ilin sorunları, çözüm süreci, seçim süreci ve memleketin nabzı ile ilgili sorunlar konusunda istişare yaptı. AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda’nın açılış konuşması yapmasının ardından Yıldırım, dün Ağrı’da bugün Van’da olduklarını belirtti. Bölgede çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Yıldırım, bölgede toplumun her kademesindeki insanlarla bir araya geleceklerini belirterek “Bu görüşmelerimizin asıl nedeni bölgedeki bildiğiniz gibi son dönemde yapılan ve çözüm sürecini istismar eden, çözüm sürecini baltalayan ve halkın huzurunu bozan terör örgütünün bu bölgede yapmış olduğu sıkıntıları direk halkımızdan dinlemek, gözlemlerimizi aktarmak ve yaptığımız çalışmaları Sayın Başbakanımıza rapor etmek sureti ile burada çalışmaları sürdürmekteyiz. Bildiğiniz gibi biz insan merkezli bir çalışma yapıyoruz. Parti politikamızda 'insanı yaşat ki, devlet yaşasın' düşüncesi var. İnancımız da buydu ve bunu devam ettirmek istiyoruz. Ama maalesef son dönemlerde yol kesmeler, araç yakmalar, baraj yaptırmama, bölgedeki insanları haraca bağlama, insanları ve çocukları kalkan olarak kullanmalar bölge insanını tedirgin etmiştir. Yalnız bölge ile kalmamış Türkiye’nin birçok yerinde huzursuzluğa neden olmuştur. Şehitler gelmiştir, analar tekrar ağlamıştır. Bu huzursuzluğu ortadan kaldırmak için de devletimiz ve hükümetimizin aldığı sınır ötesi bir hareket başlatılmıştır. Bu huzur operasyonu bildiğiniz gibi hem terör örgütüne, hem DHKP-C’nin şehir yapılarına, KCK’nın şehir içerisindeki terör estirmelerine, paralel yapılanmanın, IŞİD hareketinin bölgede estirdiği sıkıntılarına yönelik yapılan bir huzur operasyonudur. Bu huzur operasyonunun da milletimizin birliğini, Türkiye’nin geleceğini, ülkemizin huzurlu bir ortam oluşturulmasını ve bin yıllık kardeşliğimizin devam ettirilmesini, bu bölgede daha çok insanlarımıza aş, iş ve huzur ortamının oluşması için yapılan bir operasyondur. Aldığımız bilgilerde de halkımızın büyük bir teveccüh gösterdiğini ve bu terör örgütlerinin bitene kadar bu huzur operasyonlarının devam edeceği bilinmelidir.”

“HÜKÜMETİMİZİN VE DEVLETİMİZİN İYİ NİYETİ SUİSTİMAL EDİLDİ”
Tekrar 1990’lı yıllara geri dönüleceği yönünde bir algının oluşturulmaya çalışıldığını belirten Murat Yıldırım, şunları söyledi: “Kesinlikle kazanımlardan, özgürlüklerden ödün verilmeyecektir. Bu özgürlüklerimiz Türkiye’deki bütün insanlar için olacaktır. Herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Arap’ın Acem, Acemin Arap’tan üstün olmadığına inanıyoruz. Bu toplumları, herkesi kardeş biliyoruz. Bunun içinde biz bu özgürlükleri hem devam ettireceğiz, hem de devletin şefkat elini, kudret elini, adalet elini sürdürmeye çalışacağız. Bizim hükümetimizin ve devletimizin iyi niyetleri suistimal edildi. Bu suistimallere artık izin verilmeyecektir. Milletimiz emin olsun, milletimiz bize güvensin. Türkiye’deki bütün illerimizi kardeş biliyoruz. Bu kardeşlik hukuku içerisinde devam edeceğiz. Onun içinde bu bölgede bu çalışmaları sürdüreceğiz. Biz daha çok nasıl kardeşlik bağlarımızı pekiştirebiliriz, daha çok nasıl huzur bulabiliriz, bunun çalışması içerisindeyiz. Bunun için halkımızın bütün kesimleri, teşkilatlarımızın bütün kesimleri ile görüşerek bu çalışmaları sürdüreceğiz. Bizim buraya gelmemizin nedeni budur.”

3-326.jpg

“GELECEĞİN TÜRKİYESİ BARIŞ VE HUZUR ÜLKESİ OLACAK”
Bir algı operasyonunun da ‘Bunlar seçim için mi?’ gibi bir söylem ile ifade edildiği yönündeki söylemlere açıklık getiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Hayır. Seçim öncesinde de bu çalışmalarımız vardı. Ama istismar edildi. Herkesin eşit şartlar içerisinde demokratik haklarını korumak adına tehdit edildi, zorlandı. Bu bölgenin insanları şöyle düşündü ‘Kavga olmasın, sıkıntılar oluşmasın’ diye oy verdiler, ama bunu istismar ettiler. Tekrar bölgeyi huzursuz bir hale getirdiler. Bu bölgede yol kesiliyor. Aracı yakılan bu bölgenin insanı. İnsanlar öldürülüyor. Bu bölgenin insanları, halkı ve çocukları kalkan olarak kullanıyor. Halkı kışkırtıyorlar. Bu bölgenin insanını huzursuz ediyorlar." 

Devletin ve milletimizin verdiği hak ve hukuk çerçevesinde bu bölgenin huzurunu, barışını sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: 
"İnşallah geleceğin Türkiye'si huzur ülkesi olacak. Geleceğin Türkiye’si barış ülkesi olacak. Geleceğin Türkiye’si bu bölgede güçlü demokratik bir yapıya sahip, özgürlükleri en üst seviyede yerleştirmiş, insan haklarını en iyi şekilde uygulayan ülke olacaktır. Bu huzur operasyonları silahlar bırakılıncaya kadar, huzur sağlanana kadar devam edecektir. Çünkü başka çare bırakılmamıştır. Bütün şartlar oluşturulmaya çalışılmıştır. Bir tarafta yumruklu el, bir tarafta şefkat eli var. Biz istiyoruz ki bu huzuru bütün milletimiz yaşasın.”

Toplantı, yapılan açıklamanın ardından basına kapalı bir şekilde devam etti.

Editör: Wan Haber