AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, beraberinde İl Başkan Yardımcıları Abdullahat Arvas, Osman Türkmen, Şevket Yaşin, İrfan Teke, Selami Taşdemir, Ümit Esengül, İsmet Biner ve Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız ile birlikte MHP Van İl Başkanı M.Salih Güngöralp’ı makamında ziyaret etti. MHP Van İl Başkanlığına gerçekleştirilen ziyarette ayrı siyasetlere rağmen Van’ın menfaatleri ve geleceği etrafında birleşecek yerel bir siyasetin son derece önem arz ettiğini vurgulayarak, ortak diyalogu geliştirme mesajını verdi. Ziyaretleri ile ilgili bir konuşma yapan Aras, “Biz bu memleketin evlatlarıyız. Aramızda mutlaka akrabalık, kardeşlik, dostluk ve hemşerilik bağları var. Bu dünya küs durmaya, kavga etmeye değecek bir dünya değildir. Nihayet her birimize Allah’ın biçmiş olduğu bir ecel vardır. Bizim gayemiz kavgasız bir yaşamı inşa etmektir. Dolayısıyla bölgemizdeki siyasi partilerin bölgenin gerçeklerini ve yapısını göz önünde bulundurarak, yereldeki siyasi partilerin kendi aralarında Ankara ile eş güdüm kriteri gözetmeden bölgenin ve Van’ın geleceği için birleşik bir konjonktür oluşturmasını istiyoruz. Bizim Ankara’daki bir takım olumsuzlukları yerele taşımamamız gerekir. Biz bu hedefle aramızdaki diyalogu geliştirmek istiyoruz, ziyaretlerimiz sıklaştırmak istiyoruz. Belki bu vesileyle merkezi olumsuzlukların giderilmesine de yardımcı oluruz, pozitif katkı sunmuş oluruz” dedi.
 

Önümüzde çözüm sürecinin var olduğunu ifade eden Aras, “Yeni bir Anayasa var ve tabi ki Van’ın kaderini tayin edecek bir yerel seçim süreci var. Büyükşehir hepimiz için ortak bir fırsattır, bir kazanımdır. Van’ın benimseyeceği erdemli ve şahsiyetli bir adayla, Van’a en iyi şekilde hizmet edecek bir adayla, hepimizin çoluk çocuğunun geleceğini kurtarmak istiyoruz. Bu nedenle yerelde yaşayanlar olarak siyasi yönelişleri bir kenara bırakarak Van’ın kaderini hep birlikte güvence altına almak istiyoruz” şeklinde konuştu.
 

Aras ve heyetini samimi bir karşılamayla ağırlayan başkan Güngöralp ve yönetimi, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Güngöralp, “Söylediklerinize biz de katılıyoruz. Vatanını, milletini dinini seven herkesin yanındayız. Neticede Van hepimizin ve sıkıntılarını sorunlarını hep birlikte yaşıyoruz. Artık Van’a günü birlik değil, uzun vadeli hizmet edecek bir yerel yönetimi istiyoruz. Çünkü bugüne kadar Van’da bunu görmedik ama artık görmeyi istiyoruz. Bizim de temennimiz bu yönde. Zaten siyaset gereği herkesin bir adayı olacaktır ama dediğim gibi Van’ın benimseyeceği bir şahsiyet bizim de ortak arzumuzdur” dedi.
 

Sıcak geçen sohbette ikram edilen çayın ardından Ak Parti heyeti MHP İl Başkanlığı’ndan ayrıldı.

Editör: Wan Haber