AK Parti Van Kadın Kolları Başkanı Nahide Hakan, partililerle birlikte Anadolu Konteynır Kent'inde kalan kadınlarla bir araya gelerek, AK Parti hükümetinin kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığını ve icraatlarını anlatarak onların sorunlarını dinledi.
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nahide Hakan; yardımcıları Necla Orbay, Sibel Aydinözü, Remziye Beyde ve Türkan Çohaz ile yönetim kurulu üyeleri İlknur Eriş ve Meliha Anlar ile birlikte Anadolu Konteynır Kent'te yaşayan kadınlarla bir araya geldiler. Kadınların ilgisiyle karşılanan heyet, AK Parti hükümetinin sosyal politikalarını, aile ve sosyal yaşam politikalarındaki adımlarını ve icraatlarını paylaştı. Kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığın sadece AK Parti hükümetince gerek Anayasa'da gerekse de uygulamada sağlandığını dile getiren İl Kadın Kolları Başkanı Nahide Hakan, Başbakan Erdoğan'ın kadınların hak ettiği yaşam düzeyini ekonomik, sosyal, hukuki ve ahlaki manada son derece desteklediğini ve önemsediğini dile getirerek, AK Parti'nin kadınlara verdiği önemi ve değeri ifade etti.
İl Kadın Kolları Başkanı Nahide Hakan, AK Parti hükümetinin kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığı ilke edindiğini ifade ederek, bu konudaki icraatlarından bazılarından söz etti. Kadınların her türlü haklarının Anayasal güvenceye alındığını, iş gücüne katılım oranını ve istihdamını teşvik eden yasal hakların getirildiğini, resmi nikâhlıyken eşi vefat eden ve hiçbir güvencesi olmayan kadınlara iki ayda bir 500 lira maaş bağlandığını, mikrokredi uygulamasıyla kadınların iş yaşamına katılmalarını ve gelir elde etmelerini desteklediklerini, evli çiftlerin genel sağlık sigortası kapsamında tüp bebek tedavisinden ücretsiz yararlandıklarını, kadına şiddet sorununu önleyici ve kadınları koruyan yasal hakları titizlikle hayata geçirildiğini ifade eden Hakan, "ALO 183" Hattının da bunun için kurulduğunu, evlerinde yaptıkları örgü, dantel, dokuma gibi ürünleri satarak gelir elde eden kadınların 15 günlük prim ödeyerek 30 gün sigortalı olma imkânına kavuşturulduğunu kaydetti. Hakan, AK Parti Kadın Kolları olarak tüm kadınlara kapılarının açık olduğunu ve her sorunlarında yanlarında olduklarını belirterek heyetle birlikte kadınların talep ve sorunlarını dinledikten sonra buradan ayrıldı.
(MSA-Y)

07.02.2013 16:37:20 TSI

Editör: Wan Haber