Öğle saatlerinde kan vermek için Türkiye Kızılayı Derneği Güneydoğu Bölge Kan Merkezi’ne gelen partili üyeler burada merkez personelince karşılandılar. Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Hekim Karabıyık’ın da aralarında bulunduğu grup verilen formları doldurduktan sonra, sağlık testine tabi tutuldular. Ardından sedyelere uzanan partililer, burada birer ünite kan bağışında bulundular.


Kan vermenin insanı bir görev olduğunu ifade eden Hekim Karabıyık, bu görevlerini yerine getirmeye geldiklerini belirtti. Sağlık problemlerinden dolayı kendisinin kan veremeyeceğini, ama partili arkadaşların hepsinin kan vereceğini vurgulayan Karabıyık, “Yaşanan olumsuz bir olayda kana büyük bir ihtiyaç duyulmaktadır. İnsanlarımızın bu bilinçle kan vermeye ihmal etmemesi gerek. Çünkü kanın ne zaman kime lazım olacağı hiç bilinmez. Bu yüzden her türlü olaya hazırlıklı olmamız için kan vermek en güzel davranıştır” dedi.


Kızılay çalışanları ise verilen kan bağışından dolayı AK Partililere teşekkür ederek, bu duyarlılığın her kesime yansımasını arzu ettiklerini dile getirdiler.

Editör: Wan Haber