AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, yardımcıları Selami Taşdemir ve Ümit Esengül ve Erciş İlçe Başkanı Mürsel Göral ile birlikte Salih Serçe’yi makamında ziyaret eden Fatih Çiftçi, AK Parti hükümetinin İş-Kur aracılığıyla işverenlere ve istihdama destek olma konusunda bugüne kadar önemli katkılar sunduğunu ve sunmaya devam ettiğini söyledi. Çiftçi, “Deprem sonrası insanlarımızın kenti terk ettiği zor zamanlarda Van’ı ayakta tutmak için Sayın Başbakanımızın talimatıyla çok önemli bir rahatlama sağlatan 6 bin 200 Vanlı kardeşimizin istihdam edilmesi ve ardından bu yıl bu rakamın 7 bin 200 kişiye çıkarılması Van için çok önemli bir destektir. Bunu biz çok görmüyoruz, ama Türkiye’de İş-Kur vasıtasıyla Toplum Yararına Çalıştırma Projesi kapsamında istihdam edilenlerin yüzde 10’u Van’da istihdam edilmiştir. İşte bu önemsenecek bir olaydır” dedi.


İl Başkanı Abdullah Aras ise, İş-Kur kapsamında 7 bin 200 kişinin işe alınmasından çok mutlu olduklarını belirterek, bu istihdama kesinlikle ne partisinin ne de milletvekillerinin hiçbir şekilde asla müdahale etmediğini söyledi. Aras, bu konuda son derece hassas davranarak kim olursa olsun yeter ki ihtiyacı olsun, iş sahibi olsun mantığıyla hareket ettiklerini ve bunu da İş-Kur çalışanlarının çok iyi bildiğini ifade etti.


İş-Kur İl Müdürü Salih Serçe de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hükümetin, milletvekillerinin ve il başkanının desteğiyle Van’a sağlanan 7 bin 200 kişinin istihdamıyla birlikte çalışanların kurumlara görev dağılımları yapılmıştır. İş-Kur olarak işverenlere çeşitli konularda destek sağlamaktayız. Bunlardan bazıları, iş başı eğitim desteği kapsamında işverenin istihdam edeceği yeni personeline 6 aylık maaş ve sigorta desteği ki şu an 400 kişi bu şekilde faydalanmakta ve bu sayı giderek artmaktadır. 6111 Sayılı Kanun kapsamında işveren sigorta pirim payını karşılama desteği var, bunun dışında şu anda 8 adet tekstil kursu açtık, bu konuda başvuruları alıyoruz. Ayrıca ihracat elemanı yetiştirmek için kurs açacağız, bunun dışında işverenlere istihdam danışmanlığı yapan uzmanlarımız çalışmalarını sürdürmektedir. Şu an engelli istihdamını arttırmaya yönelik ‘korumalı iş yeri’ diye yeni bir proje teklif çağrısına çıkıyoruz. Burada firmaların projelerine yüzde 60 oranında destekle 150 bin liraya kadar hibe verilmesi söz konusu, bu konuda da detaylı açıklama yaparak kamuoyuna duyuracağız” dedi.

Editör: Wan Haber