AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti'nin kurucu üyelerinden eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış vöe 3 belediye başkanının, partiden ihraç edildiğini söyledi.

Çelik, Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, partimiz kurucu üyesi Yaşar Yakış'ın AK Parti'den ihracına karar verildiğini kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Çelik, "AK Parti ilkeleri arasında bir makas ortaya çıktığı zaman AK Parti'nin yetkili kurullarının buna müdahale edileceğini, bunun da AK Parti'nin kurucu ilkelerini korumak bakımından fevkalede önem verdiğimiz bir husus olduğunu altını çizmek isterim. Biz belli değerler üzerinden siyaset yapan bir partiyiz. Bu siyasi değerler kurumsallaşmıştır hem de parti programında, tüzükte belirtilmiştir. Yaşanan çeşitli olaylar neticesinde, AK Parti'nin hangi duruşlarla siyaset yaptığı vatandaşlarımızın huzurunda gerçekleşmektedir. Eğer, AK Parti'de siyaset yapmakla AK Partili siyaset yapma arasında mesafe ortaya çıkarsa, ilgili kurullarımız devreye girer ve bu değerlendirmeyi yaparlar" ifadelerini kullandı. 

Editör: Wan Haber