Hüda Par İl Başkanı Rasim Saygın ve Hüda Par Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Mehdi Oğuz, Ak Parti heyetini il başkanlığı binasında karşıladı. Geçen hafta içerisinde Sabır-Der Van İl Başkanlığına yapılan saldırıyı kınadıklarını ve olaydan hemen sonra da derneği ziyaret ettiklerini belirten Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, halka ve halkın değerlerine yapılan saldırıları kabul etmediklerini belirterek, seçimlerin güven ve huzur içinde geçirilmesi için her kesin elinden gelen çabayı sarf etmesi gerektiğini belirtti.

Halkın huzur ve güven ortamını bozan her türlü saldırı ve girişimin kabul edilemez olduğunu belirten Hüda Par İl Başkanı Saygın, bu anlamda hafta içerisinde seçim çalışması yapan Ak Parti heyetine yapılan saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Hüda par Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Mehdi Oğuz ise, barış sürecine değinerek muhakkak bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini, ancak barış sürecinden anlaşılması gerekenin sadece PKK ve güvenlik güçleri arasındaki çatışmazlık değil, aynı zamanda halka ve STK’lara yönelik saldırıların olmaması ve bunların engellenmesinin de olduğunun anlaşılması gerektiğini belirtti.
Samimi ve güzel bir ortamda gerçekleşen ziyaret, Ak Parti Heyeti ile bir müddet sohbet eden Hüda Par Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Mehdi Oğuz ve Ak Parti heyeti karşılıklı başarı temennilerinde bulundu.

Editör: Wan Haber