Paylan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuyu gündeme taşıdı ve Bütün cezalarda, yalnızca trafik cezalarında değil, vergi cezalarında diğer pek çok cezada caydırıcılık ancak bir vatandaşın servetine ve gelirine göre ceza uygulanırsa geçerli olabilir

Yani bir vatandaşımız, düşünün, milyar dolarlık bir şirketi var, bir vergi usul cezasında aynı cezayı alıyor, küçücük bir işletmesi olan kişi de bir vergi usulsüzlüğü yaptığında aynı cezayı alıyor. Oysa ölçeğe göre, güce göre, varlığa göre, gelire göre bütün cezaların yapılandırılması lazım. Bu yapısal bir sorundur” demişti. AK Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş da Paylan’ın önerisine Bu öneriler değerlendirilebilecek öneriler, kıymetli bulduğumu ifade etmek isterim. Yani geliri 2 bin lira olan kişinin kırmızı ışıkta ödeyeceği ceza 108 liraysa geliri 20 bin lira olan ona göre ödesin. Buna hiçbir itirazım yok.

TBMM olarak çalışalım üzerinde müzakere edelim uygulama konusundaki uygulamadaki zorlukları ya da uygulamadaki kabiliyetimizi ilgili kolluk kuvveti getirsin, tartışalım üzerinde. Ben buna hiçbir zaman itiraz etmem ve makul olduğunu da söylerim yanıtını verdi. Ancak Türkiye gazetesi yazarı Yücel Koç da bugünkü köşesinde bu olayı ‘HDP’liler de doğruları söyleyebiliyormuş’ şeklinde okuruna aktardı. Koç şöyle yazdı, “HDP’li Garo Paylan, Avrupa’da hayranlıkla karşıladığımız bu uygulamayı Meclis gündemine taşımış. Çok da iyi etmiş… Çünkü cezaların caydırıcı olabilmesi için bu şart AK Parti de öneriye olumlu yaklaşmış ‘Meclis’e teklif getirin, konuşalım’ demiş. Bakın, HDP’liler de ara sıra doğru şeyler söyleyebiliyormuş demek ki Ülke için mantıklı çözümler sunduklarında, olumlu cevap da buluyormuş hatta.(Vanekspres)

Editör: Wan Haber