AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Eskişehir'de hayata geçirilen projeler hakkında bilgi verdi.
Partinin il binasında gerçekleştirilen toplantıda yeni stadyum projesi, Kızılinler projesi ve Bağlar Geçidi hakkında yöneltilen soruları cevaplayan Salih Koca, ''Yeni yapılacak olan stadyumun 107 milyon TL ile ihalesine girildi. İlerleyen günlerde temelleri atılacak. Yeni stadyumun inşa edilip tamamlanmasının ardından şu anki mevcut Atatürk Stadı yıkılacak. Milletvekilleri olarak takipteyiz. Yıkılan stadyum dahilindeki yüzme havuzu ve kapalı spor salonu için ise yeni projelerimiz var'' dedi.
Kızılinler projesi ile ilgili olarak son günlerde gündeme gelen 'ütopya' meselesini değerlendiren Koca, "2005'den beri bu projeyi takip ediyoruz. Şehir için önemli olan, bu projeyle Eskişehir'in turizm bölgesi ilan edilmesidir. Proje başlatıldığında belediyeler ve bu işte emeği geçenlerle birlikte güzel bir birliktelik oldu. Bu aşamadan sonra herkes teşekkür etti. Biz de teşekkür ediyoruz. Güzel bir yatırıma adım atılmış oldu. Bundan sonraki süreçte inşallah Eskişehir'e güzel tesisler kazandırırız'' diye konuştu.
Bağlar Geçidi üzerinde bulunan ray sisteminin yer altına alınması için geçidin trafiğe kapanmasını değerlendiren Koca, ''Bağlar Geçidi'nde kazı çalışmaları tamamlanmak üzere. Şubat ayında trafiğe açılmasını planlıyoruz'' şeklinde konuştu.
Açıklamaların ardından AK Parti Milletvekili Salih Koca, her hafta gerçekleştirilen halk günü toplantısına katıldı.
(GÖ-MŞ)

14.01.2013 15:33:17 TSI

Editör: Wan Haber