AK Parti Bahçesaray İlçe Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlçede gençlik kolları teşkilatı yeniden kurularak yapılan seçimlerde Mehmet Orhan başkanlığa seçildi. Kongrede bir konuşma yapan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Çoban, “Bahçesaray bugün bir başka güzel, selam olsun Bahçesaray’ın kadim insanlarına, selam olsun Müküs’e, selam olsun Bajar’a, selam olsun Fêkiye Têyrana” diyerek konuşmasına başladı. Bahçesaray ilçesinin siyasetinde önemli bir günü yaşadığını belirten Çoban, AK Parti’nin her zaman kadrolarında gençlere yer veren önemli bir siyasi oluşum olduğunu kaydetti. AK Parti’nin gençlik kollarının diğer partilerin gençlik kolları gibi sanal olmadığını vurgulayan Çoban, “Diğer partilerin gençliği gibi hayali değildir. Diğer partilerin gençliği gibi kağıt üzerinde yazılan isimler asla değildir. AK Parti gençliği elbette gece gündüz çalışacaktır. Ancak sadece pankart asan, sadece bayrak asan, sadece broşür dağıtan, sadece süsleme yapan birimler değildir. AK Parti gençliği aynı zamanda hareketin merkezidir. Bu kutsal davanın ruhudur. Bu davanın heyecanıdır, dinamizmidir. Bu davanın asil ve coşkulu damarıdır, özüdür. Gençliğimizin bu bilinçle hareket etmeleri ve parti disiplinini göz ardı etmemelerini ve siyasette belirleyici olmalarını arzu ediyoruz. Sevgili gençler, bu şuurla çalışmalarımızı yapacağınızdan şüphemiz yok. İl Gençlik Kolları olarak her zaman ilçe teşkilatımızla beraber olacağımı ve tek yumruk olarak çalışacağımızı ifade etmek istiyorum" dedi.


Aynı gün yapılan Çatak İlçe Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi’ne de beraberindeki AK Parti Van İl Başkan yardımcıları Burak Şahin ve Fatih Koçak ile katılan İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Çoban, “Kardeşlerim, bizi ayrıştırmak istiyorlar. Kimse bizi birbirimizden ayıramaz. Mesele CHP, MHP ve BDP meselesi değil. Mesele hak ile batıl meselesidir. Ak gençlik nedir? Ak gençlik diri bir gençliktir, ak gençlik iri bir gençliktir, ak gençlik Ahmêd-î Hani’nin gençliğidir, ak gençlik Fekiyê Têyran’ın gençliğidir, ak gençlik vicdani hür bir gençliktir" diye konuştu.


Gittiği her yerde söylediği sözü burada da hatırlatan Çoban, AK Parti Van İl Gençlik Kolları'nın alışılmışın dışında bir gençlik olduğunu kaydetti. AK Parti Kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her yerde söylediği 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' şarkısının artık kimsenin dillendirtmediğini söyleyen Çoban, kongre salonunda bulunan tüm katılımcıları ayağa kalkmaya davet ettikten sonra hep bir ağızdan 'Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber yürüdük yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda, bana her şey sizi hatırlatıyor, bana her şey Çatak'ı hatırlatıyor, bana her şey hak yolunda mücadele eden ak gençliği hatırlatıyor” dedi.


Yapılan kongrenin ardında Çatak İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı'na seçilen Mehmet Selim Keve’ye mazbatası AK Parti Çatak İlçe Başkanı Tahsin Babur tarafından verildi.


Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan kongre yine Kur'an-ı Kerim tilavetiyle son buldu.

Editör: Wan Haber