AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç ile AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir ve beraberindekiler 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla Erzurum Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.
Kılıç, burada yaptığı konuşmada basının önemli bir görev üstlendiğini belirterek, gazetecilerin gününü kutladı.
Türk basınının önemli ilerlemeler gösterdiğini belirten Kılıç,"Şüphesiz basınımızın gösterdiği gelişmede en önemli pay, basın çalışanlarına aittir. Basın çalışanları, mesleklerinin gereğini yerine getirmek için fedakarca görev yapmaktadır. Basın çalışanlarının haklarının korunması, sorunlarının çözülmesi, hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları, onların görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacaktır. Tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum'' dedi.
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kadir Sabuncuoğlu da, gazetecilerin zor şartlar altında görev yaptığını belirterek, basının kamuoyunu aydınlatmak gibi önemli bir görevi icra ettiğini kaydetti.
Basın sustuğunda fısıltı gazetesinin gündemde yer bulacağını belirten Sabuncuoğlu, gazetecilerin haber alma özgürlüğünün her geçen gün sınırlandığını savundu.
Gazetecilerin hak ettiği konuma gelmesi için hükümete önemli görevler düştüğünü ifade eden Sabuncuoğlu, ziyaretten duyduduğu memnuniyeti dile getirdi.
Konuşmaların ardından, Demir tarafından Sabuncuoğlu'na çiçek takdim edildi.
(ERZ-AT-Y)

10.01.2013 18:31:37 TSI

Editör: Wan Haber