AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Büyükşehir belediye başkan adayı Osman Gülaçar ile birlikte VASİAD başkanı Ali Çiçeksay’a gerçekleştirdikleri ziyaret sonrasında basında çıkan ziyaret haberinin Çiçeksay’a ilişkin beyan kısmının gerçek olmadığını, böyle bir konuşmayı Çiçeksay’ın yapmadığını, bu nedenle kişileri ve kurumları suizan altına düşüren, bu türasılsız haberlere kimsenin itibar etmemesi gerektiğini belirterek şunları söyledi.   

“Büyükşehir belediye başkan adayımız Sayın Osman Nuri Gülaçar ile birlikte yoğun bir ziyaret trafiği başlattık. Bu kapsamda ziyaretlerimizden birisini de VASİAD’a gerçekleştirdik. Burada değerli başkan sayınAli Çiçeksay ile birlikte bir süre sohbet ettik.  Kendisi, ziyaretten duyduğu memnuniyetlerini dile getirerek, büyükşehir adayımıza ve bizlere hayırlı olsun temennisinde bulundu.  Ardından, seçime ilişkin süreçte herkesin demokratik bir olgunluk ortamına hizmet etmesi gerektiğini, nihayet bölgenin hassas bir dönemden geçtiğini, bu hassasiyetlere gölge düşürmeden barış ve huzur ortamını güçlendirecek bir demokrasiyarışının olmasını arzuladıklarını ifade ederek, bu yönde üstlerine düşen demokrasi hakemliğine hazır olduklarını söyledi.  Sayın Çiçeksay’ın beyanı bu minvalde olmasına rağmen, kendisi adına gerçekle hiçbir bağı olmayan, tamamen uydurma ve hayal ürünü bir beyanın medyaya servis edildiğini şaşkınlık ve hayretler içerisinde okuduk.

Öncelikle bu haberin gerek saygın bir kimliği olan VASİAD camiası ve kıymetli başkanı sayın Çiçeksay’a, gerekse de AK Parti camiamıza hangi amaçla yapıldığı şu içinden geçtiğimiz hassasiyetlerle dolu süreçte tahmin edilir ki, bu haber yıpratma, çamur sürme, lekeleme ve provoke etme kastıyla yapılmıştır. Biz AK Parti olarak bu haberi doğrulamadığımızıkamuoyuna ilan ediyor vebu asılsız habere itibar edilmemesiyle birlikte, kimsenin de boş yere suizan altına düşürülmemesini önemle belirtmek ediyorum.  Nitekim bu haber,  bizim medya organımız haricinde yapılmıştır. Çünkü değerli basınımız da bilmektedir ki, Partimiz ile ilgili haberler,  İl tanıtım ve medya biriminden yani tek bir kaynaktan ve tek bir adresten basınaservis edilmektedir. Bunun dışına il teşkilatımızı bağlayan herhangi bir resmi haber kaynağımız yoktur. Bu nedenledeğerli basınımızdan AK Parti il teşkilatımızın resmi haber kaynağı dışında gelecek hiçbir habere itibar edilmemesiniönemle vurgulamak istiyorum” dedi.

Editör: Wan Haber