AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun internette yayınlanan bir video görüntüsünde söylediği, "Bu millet böyledir, vurdukça yalakalığa devam eder. Fırçayı yedi mi susar" sözlerini eleştirdi. Yıldırım; 30 Mart’tan sonra belediyelerin kapılarının sonuna kadar herkese açık olacağını belirterek "İnsanları aşağılamadık, yalaka demedik, yücelttik” dedi. 

AK Parti İzmir İl Başkanlığı 49. İl Danışma Meclisi Toplantısı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı İzmir Milletvekili ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın katılımıyla Kaya Termal Otel’de gerçekleşti. Toplantıda AK Parti İzmir Milletvekilleri Nesrin Ulema, Ali Aşlık, Rifat Sait, Mehmet Tekelioğlu, Hamza Dağ, Aydın Şengül ile AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve parti üyeleri hazır bulundu. Yıldırım, salona girdiğinde partililerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Toplantı öncesinde Başbakan Erdoğan’ın geçen hafta Manisa ve İzmir temaslarını gerçekleştirdiği yerlerden fotoğrafların slayt gösterisinin sunumu yapıldı. Sunum partililer tarafından alkışlarla izlendi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ sloganları ile kürsüye çıktı. Yıldırım, 2014 yılının İzmir’e esenlik ve başarı getirmesi temennisinde bulundu. 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni yılın İzmirimiz’e esenlikler başarılar ve güzel günler getirmesini niyaz ediyorum. Bugün biraz sesimde yine problem var. Önümüzde zorlu bir yarış var. Sesimizi idareli kullanmak mecburiyetindeyiz. Her ne kadar sesimiz gitse de gönülden gönüle ses olduğunu biliyoruz. Biz gönülden gönüle iletişimi sağlayan bir anlayıştan geliyoruz. Bu coşku bize önemli bir görev veriyor. Çok önemli bir sorumluluk veriyor. Bu coşkunun sebebi var. Çünkü yıllardır 10 yılı aşkın bir süredir bu şehirde dünyanın en önemli şehirlerinden bir tanesi Ege’nin incisi, Anadolu’nun batısı ve Doğuya açılan ilk kapısı İzmir’i yeni bir heyecanı yeni bir gelecek bekliyor. AK Parti yerel seçimlerde de emin adımlarla ilerliyor.” 

“ÜLKENİN SORUNLARINA KİM DAHA FRANSIZ?”
11 yıldır hizmet odaklı çalıştıklarını ve eserlere projelere imza atan bir parti olduklarını aktaran Yıldırım, bakanlığı süresince yapılan yatırımlar hakkında da bilgi verdi. Özellikle hızlı tren projesinin hayata geçiş sürecini Osmanlı Padişahı Abdülhamid üzerinden örneklendiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de hızlı trenin ilk kez gündeme geldiği yıl 1973’tür. İhalesi de yapılmıştır. Ama maalesef 73-83-93-2003. Neredeyse Abdülhamid’in tahtta kaldığı süre geçmiş ama proje gerçekleşmemiş. 12 hükümet 21 bakan eskiten projeyi sizin iktidarınız hayata geçirmiştir. O iktidarın bir elemanı olarak Türkiye sevdalısı memleket sevdalısı olarak Başbakanımızın çalışma arkadaşı olarak Türkiye’nin bu önemli projesini hayata geçirmekte yer alan ve ekibin bir ferdi olmaktan dolayı büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Artık Türkiye Avrupa’da 6.’ıncı Dünyada hızlı trene sahip 8.’inci ülke konumuna geldi. Bu gün Türkiye hızlı tren hayalini gerçekleştirmiş durumda. 2011 seçimlerinde kampanya çalışmalarını yaparken elimize rakip partilerin seçim vaatleri geldi. Ne gördük biliyor musunuz? ‘İktidara gelirsek Ankara - Konya arasına hızlı tren yapacağız’ O zaman o tren yapılmış yolcu taşımaya başlamıştı. Bunun gibi bu millet ülkenin sorunlarına bu ülkenin projelerine kimin daha yakın olduğunu kimin daha Fransız kaldığını gösteren en iyi örnektir."

‘YALAKA’ GÖNDERMESİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kiraz Belediyesi'nin ortak hizmet projesi olarak hayata geçirdiği Çok Amaçlı Hizmet Binası'nın temel atma töreni sırasında, “Bu millet böyledir, vurdukça yalakalığa devam eder. Fırçayı yedi mi susar” sözlerinin internette yayımlanmasının ardından birçok eleştirinin hedefi olmuştu. 

AK Partili Yıldırım da konuşmasında söz konusu ifadelere ilişkin değerlendirmesini şu sözlerle yaptı: “Hamasetle husumetle işimiz yok. İzmir’de ne hamaset yapacağız ne husumet olacak. İzmir’de sevgi samimiyet olacak. Üç ‘S’ ile yola çıkıyoruz. Çalışmalarımızda bu üç ‘S’nin dışında kimse başka bir şey görmeyecek. Biz insanı seviyoruz. Biz ayırım yapmadan 4 milyon İzmirliyi seviyoruz. Bütün insanları seviyoruz. Bağrımıza basıyoruz. 11 yıl boyunca ne dedik, ‘İnsanı yücelt ki devlet yücelsin’. Bu cihan imparatorluğunun felsefesidir. Hizmetleri insanımızın ayağına götürdük. İğreti durmadık. Samimiyetle yaklaştık." Ak Parti'nin yerel seçimlerde de başarılı olacağını anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: "30 Mart’tan sonra belediyelerin kapıları sonuna kadar herkese açık olacak. İnsanları aşağılamadık, yalaka demedik, yücelttik. Yaratılanı yaradandan ötürü hep sevdik.Bize de bu yakışır. Bizim işimiz de İzmir gücümüz de İzmir. Kimin geleceğine kimin gideceğine İzmir karar verecektir.”

Editör: Wan Haber