AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, kısa bir süre önce yapılan seçimle göreve gelen Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu (BADEF) Başkanı Türkan Polat ve yönetimine nezaket ziyaretinde bulundu.
Ziyarette İl Başkanı Sedat Yalçın'a, İl Dış İlişkiler Başkanı Ömer Demir ve İl Mali ve İdari İşler Başkan Yardımcısı Ali Rıza Özmen eşlik etti. BADEF'in Bursa kamuoyuna etkisini ciddi bir şekilde gösteren sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade eden Yalçın, BADEF'in etki alanının geniş bir yelpazeyi kapsadığını söyledi. Siyasetin ülkeye hizmet etmek için bir araç olduğunu vurgulayan Başkan Yalçın, "Bunu hayata geçirebilmenin en önemli kanallarından biri de sivil toplum kuruluşlarıdır. Bursa'da biraz tansiyonu düşük bir şekilde bu çalışmaların gerçekleşmesi lazım. Birinci derece Bursa'ya göçle gelmiş, Bursa'nın ekonomisine değer katması gereken insanları doğru yollarla yönlendirebilmek önemli" şeklinde konuştu.
Türkiye coğrafyasının halkı birlikte yaşamaya mecbur kıldığının altını çizen Yalçın, "Bunlar farklılık sebebi olarak değerlendirilmemeli. Biz Türkiye'yiz, bu kardeşlik zeminini daha da geliştirmeliyiz. Yerel seçim sürecinde etkili bir iletişim kuralım ve tüm derneklerle çalışalım. Gelişmiş ülkelerde büyükşehirler 20 yıllık, 30 yıllık bir vizyonla yönetiliyor. Ortak akılla bir yol haritası çıkarılıyor. Bu amaç için bütün kurumlar çalışıyor. Türkiye'de bu kültür yeni yeni oluşuyor, Bursa'da da bunu tartışalım. Sivil toplum kuruluşları da bu konuyu sahiplensin" dedi.
BADEF Başkanı Türkan Polat ise ziyaretten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirip AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve yönetimine teşekkür etti. BADEF olarak 700 bin kişiye yakın göçmeni temsil ettiklerini belirten Polat, "Bu sayıda Bursa'nın üçte biri kadar bir değeri kapsıyor. Bizim amacımızda bu 700 bin kişiyi toparlayabilmek. 700 bin kişiyi en iyi şekilde temsil etmek en büyük amacımız ve saygınlık oluşturan sivil toplum kuruluşu haline gelmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
(YS)

04.01.2013 18:04:44 TSI

Editör: Wan Haber