Çarşı merkezinde toplanan Mukuri ve Asi Aşireti üyeleri, BDP bürosuna kadar yürüdü. Nafiz Ağaoğlu ve beraberindekiler, BDP bürosu önünde BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ve partililer tarafından karşılandı.


Burada bir konuşma yapan Nafiz Ağaoğlu, iki dönem AK Parti’de belediye başkanlığı yaptığını hatırlatarak, “Bana milletvekili seçimlerinde sıra verilmeyince AK Parti Milletvekilleri Mustafa Bilici ve Fatih Çiftçi evime gelerek, ‘Belediye başkanlığı için seni aday göstereceğiz’ diye söz verdiler. Söz nedir? Söz namustur, söz şereftir. Ben bu milletvekillerinin sözüne güvenerek AK Parti’den aday adayı oldum ama bunlar bana verdikleri sözü yerine getirmediler, adaylığı bana vermediler. Bana başka partilerden aday olmam için teklif geldi. Akrabalarım ve aşiretim bağımsız olarak aday olmamı istediler. Burada AK Parti’yi sandığa gömmek için aşiretim, akrabalarım ve beni sevenlerimle konuştuktan sonra bir karara vararak BDP adayı olan Dr. Mehmet Ali Tunç’a destek vermek için BDP’ye katılma kararı aldık ve sonuna kadar da BDP adayının yanında olacağız” ifadelerini kullandı.


BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ise AK Parti’nin verdiği hiçbir sözü yerine getirmediğini savunarak, “Nafiz Bey’in bize katılması bizleri onurlandırmıştır. Bu da gösteriyor ki bizim adayımız şimdiden belediye başkanlığını kazanmıştır. Halkımıza, ilçemize ve tüm Kürt halkına hayırlı uğurlu olsun. Barış süreci başladığından bu yana kan dökülmemiş, insanlarımız ölmemiştir. Bu barış sürecine herkesin destek verdiği gibi güvenlik güçlerinin de provokatörlük yapanlara fırsat vermemesi, kendilerinin de bu provokatörlüğe destek olmamaları, kimsenin özgür iradesine karışmamaları, aksine bu barış sürecine destek vermeleri gerekir” dedi.

Editör: Wan Haber