Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Çanakkale'nin Biga ilçesine giderek Siyaset Akademisi'ne konuşmacı olarak katıldı. Toplantıda deneyimlerini paylaşan Başkan Toçoğlu; "Belediye Başkanlığı, Peygamber Efendimizin 'Sizin en hayırlınız insanlara hizmet edendir' sözünü karşılayabilecek bir meslektir. Belediye başkanları, mesai kavramı olmadan, günün her saatini vatandaşa hizmet anlayışı ile geçirmek zorundadır ve AK Parti'de siyaset yapmak bütün kötü sıfatlardan uzak durmaktır" dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Afyon'da gerçekleştirilen YERELSEN ve AK Parti Sakarya İl Başkanlığı istişare toplantılarına katıldıktan sonra Çanakkale'nin Biga ilçesine gitti. Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan ile birlikte ilçeyi gezerek esnafla sohbet eden Başkan Toçoğlu daha sonra AK Parti Biga İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen siyaset akademisine katılarak deneyimlerini Bigalılarla paylaştı. Belediye başkanlığının vatandaşlar tarafından kolay bir meslek olarak algılandığını belirterek sözlerine başlayan Başkan Toçoğlu; "Belediye başkanlığı kolay gibi görünür ama aslında zordur. Hem vatandaşların ihtiyacı olan tüm hizmetlerini yerine getireceksiniz, hem halkın gönlünü alacaksınız, kimseyi kırmayacaksınız ve vatandaşın şehirle ilgili beklentilerini de karşılayacaksınız. Peygamber Efendimizin "Sizin en hayırlınız insanlara hizmet edendir" sözünü karşılayabilecek bir meslektir belediye başkanlığı. Belediye başkanları mesai kavramı olmadan günün her saatini vatandaşa hizmet anlayışı ile geçirmek zorundadır" diye konuştu.
Yöneticilikte ahlak kavramının üzerinde önemle duran Başkan Zeki Toçoğlu; "Sayın Başbakanımız, "Siyasetin tek limanı ahlaktır" der. Belediye başkanı arkadaşlarımız Sayın Genel Başkanımızın bu vizyonuyla hareket etmesi gerekir. İşin başında belediye başkanı var. Belediye yöneticileri de başkana göre hareket ederler. AK Parti'de siyaset yapmak bütün kötülüklerden uzak durmaktır" şeklinde konuştu.
İmar konularının belediye başkanlarının çalışmalarında en önemli yer teşkil ettiğini kaydeden Başkan Toçoğlu; "Belediye başkanlarının özellikle imar konularına dikkat etmesi gerekmektedir. Çünkü en fazla hata yapılan, riskli olan alan imardır. İmar'da hata yapmamamız gerekmektedir. İmar'a ne kadar dikkat edilir ve özen gösterilirse yönetilen şehirler gelişir, güzelleşir. Yurtdışında bazı şehirleri örnek gösteririz, hayran kalırız. Neden? Çünkü yıllar öncesinden imar planları yapılmış ve zerre taviz verilmemiştir. Şehirler o yüzden düzenli ve bir o kadar da güzelleşmiştir. Biz dikkat etmiyoruz ve şehirlerimizde imar kirliliği oluşuyor. Bunun önüne geçmek için çalışmalarımız hız kazandı. Her belediye başkanı arkadaşımızın bu konuda dikkatli çalışmalar yapması gerekmektedir" dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu son olarak şunları kaydetti; "Vizyonumuz ahlak, işe ahlakla başlamak derken dikkat çekmek istediğim budur. Belediye Başkanlarımız üzerlerinde 75 milyon vatandaşımızın hakkı olduğunu bilmek zorundadır. AK Parti'de siyaset yapan herkesin bu şuurda olması gerektiğini düşünüyorum. Sayın Başbakanımızın dediği gibi şehirlerin de belediye başkanları üzerinde hakkı vardır. Ortada bir külfet varsa eğer bunu tüm şehir paylaşmalı. En önemlisidir adalet. Adaletten asla taviz vermemeliyiz" ifadelerini kullandı.
Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Başkan Zeki Toçoğlu'nu ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Toçoğlu'na teşekkür etti. Bigalılarla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Toçoğlu, Sakarya'ya hareket etti.
(BCT-BCT)

28.01.2013 16:10:24 TSI

Editör: Wan Haber