Dışişleri Bakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen, İl Koordinasyon Toplantısı'nda Konya yatırımları başta olmak üzere birçok konuda istişarede bulunulduğu bildirildi.
AK Parti Konya İl Teşkilatında dün yapılan İl Koordinasyon Toplantısına ilişkin, parti il başkanlığının basın bürosu aracılığıyla açıklama yapılarak toplantıya ilişkin fotoğraflar paylaşıldı. Ayda bir kez gerçekleştirilen toplantıya Dışişleri Bakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, AK Parti Konya Milletvekilleri, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, İl Yürütme Kurulu Üyeleri, AK Parti Merkez İlçe Başkanları, İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları katıldı.
Toplantıda Büyükşehir Yasası, il teşkilatı ve belediyelerin yeni dönem hazırlıkları, 2014 belediye seçimleri çalışmaları, Konya yatırımları, önümüzdeki dönem projeleri ile tarımdan turizme, sağlıktan eğitime, ulaşımdan yerel yönetimlere kadar birçok alanda istişarelerde bulunuldu.

"KONYA DEĞİŞİMİN ADI OLACAK"
Yaklaşık 3 saat süren İl Koordinasyon Toplantısı'nı değerlendiren AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, ayda bir kez yaptıkları toplantıyı hem teşkilat hem de Konya açısından çok önemsediklerini söyledi. Başkan Sorgun, "Dışişleri Bakanımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, İl Genel Meclisi Başkanımız, merkez ilçe başkanlarımız ile İl Yürütme Kurulu Üyelerimizin katılımıyla bir hayli verimli geçen bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantımızda teşkilat çalışmalarımızın yanı sıra Büyükşehir Yasası'nı ve Belediye Seçimleri hazırlıklarını, Konya'yı, şehrimizin geleceğine dair yatırımlar, projeler ve çalışmaları ele aldık. Başbakanımız başta olmak üzere Dışişleri Bakanımız ve tabii ki bütün bakanlarımız, Konya'yı ve şehrimizi çok seviyorlar, projelerimizi taleplerimizi takip ediyorlar. Ben bu ilgilerinden dolayı Başbakanımıza, Dışişleri Bakanımıza ve bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizler de her seçimde bizlere en büyük desteği veren milletimize layık olduğu hizmetin verilmesine katkıda bulunma çabasındayız. Tüm enerjimizi, mesaimizi bunun için harcıyoruz. İnanıyorum ki, 11 yıldır hükümetimizin Konya'ya kazandırdığı birbirinden önemli ve büyük yatırımların yanı sıra önümüzdeki dönemlerde şehrimize kazandırılacak projelerle de Konya, değişimin adı haline gelecek" diye konuştu.
(İP-Y)

19.02.2013 12:03:53 TSI

Editör: Wan Haber