AK Parti'nin düzenlediği halk gününe nöbetçi milletvekili olarak Ömer Faruk Öz katıldı.
Toplantının açılışında konuşan AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda yapılan oylamada Filistin'e "gözlemci devlet" statüsünün verilmesiyle ilgili gelişmeyi değerlendirerek, "Bu durum, Filistin mücadelesinin şimdiye kadar yapmış olduğu, göstermiş olduğu direncin bir anlamı ile yer etmesi ve BM tarafından da kabul edilmesi önemlidir. Tabii burada Türkiye Cumhuriyeti'nin rolü, Başbakanımızın bu konudaki hassasiyeti ve ısrarı, hatta, 'Bütün dünya Filistin meselesine sırtını dönse, biz yinede dönmeyeceğiz' sözü gerçekten duruş olarak çok önemli. Bizleri ziyadesiyle memnun etti" dedi.
Büyükşehir Yasası konusunda ise Tüfenkçi, "Muhalefet hizmetin gelip gelmediğini önemsemiyorlar. 'Beldeler kapanmasın, beldeler kapanmasın' diyorlar. AK Parti ne diyor, 'Beldelere de, köylere de, hizmet gitsin.' Hizmet öncelikli bir siyaset izlediğimizi de bu yasa ile hep beraber göstermiş olduk" diye konuştu.
AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise, TBMM darbeleri Araştırma Komisyonu'nun raporunu değerlendirerek, "Hakikaten 28 Şubat'ta, 12 Eylül'de bu ülkenin tarihinde kara bir leke olarak kalacaktır. Herkes durması gereken yerde durabilecek. Kendilerine hukuktan verilen haklar olmadığı süre içerisinde hukuksuz yetki kullanmamalarını öğrenmiş olacaklar. Artık AK Parti, bu ülkede bir daha darbelerin gelmemesi noktasında her türlü yasal ve demokratik açılımları yerine getirmiştir" diye konuştu.
Malatya'da NATO heyetince Patrioit füzelerinin yeri için yapılan incelemeleri de değerlendiren Öz şöyle konuştu:
"NATO yetkilileri, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana gibi illerimizde gerekli zemin araştırmaları yaptılar. Şunu herkes bilsin ki; bizim hiçbir ülkeye savaş açma gibi bir düşüncemiz yok. Olmadı, olmayacak. Ama kendi ülke topraklarımızı, kendi insanlarımızı koruyup korumakta Türkiye Cumhuriyeti devletinin, hükümetini ve silahlı kuvvetlerinin ana görevidir. Biz Suriye'ye karşı hiçbir zaman savaş düşünmedik, düşünmeyeceğiz. Suriye'deki insanlar bizim kardeşlerimiz. Suriye'deki baskı rejiminin gitmesini arzu ediyoruz. Ama olası Türkiye'ye saldırı karşısında da bizim hazırlıklı olmamızdan daha doğal bir şey yoktur."
AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, başkanlık sistemi hakkında ise, "Türkiye'ye mahsus bir başkanlık sisteminin olması da, hakikaten Türkiye'deki siyasi istikrar açısından, demokratik istikrar açısından, ekonomik istikrar açısında bu ülkenin önemli bir kazanımı olacaktır" diye konuştu.
Öz, BDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması gelişmesi ile ilgili olarak ise, milletvekillerinin görev ve sorumluluklarının bilerek terör örgütlerinden uzak durması ve terör örgütü ile aralarına mesafe koyması gerektiğini kaydetti.
Özal'ın ölümü ile ilgili iddialar hakkında ise Öz, basından çıkan iddiaların zehirlenme konusundaki kanaatlere ağırlık kazandırdığını ifade ederek, bu gibi olaylara karışanların artık cezalarını çekmesi gerektiğini vurguladı.
Milletvekili Öz, basın açıklamasını ardından halk gününe katılan vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.
(BK-Y)

01.12.2012 16:33:32 TSI

Editör: Wan Haber