Haber: Fazıl ERÜŞ

Van'da, AKP milletvekili aday listelerine tepki gösteren ve partilerinden istifa eden 13 belediye meclis üyesinin ardından bugün de, Gürpınar ve Muradiye İlçelerinde istifa haberleri geldi. Gürpınar’dan 1 Muradiye’den 5 Belediye Meclis Üyesi ve 2 parti yöneticisi partisinden istifa ederek Demokratik Bölgeler Partisi’ne (DBP) geçti.

AK Parti’den istifa eden Belediye Meclis Üyeleri için her iki ilçede de tören düzenlendi. Törene HDP Van Milletvekili adayları, İlçe Belediye Eş Başkanları ve HDP ile DBP Yöneticileri katıldı.

Muradiye’de yapılan törende konuşan DBP Van İl Eş Başkanı Miraz Çallı, “Artık Kürtler birlik olmuş ve tek renk olarak gözüküyor. Nasıl ki Kobanê’de Kürtler birlik olarak zafere yürüdüyse şimdi de tekrardan Kürtlerin topyekun birlik olarak 7 Haziran’da yeni bir zafer için yürüdüklerini görüyoruz. Kürtlerin bu birliğine karşı çaresiz kalanlar yeni komplo üretme peşindedir. Kürt halkının bu duruşuna karşın sistemin kirli oyunlarına alet olanlar HDP’ye saldırmaya başladı. Artık Kürt halkının önünü barajlarla da tutamayacaklar”dedi.

Çallı’nın ardından söz alan ve bugün yapılan törenle DBP’ye geçen Belediye Meclis Üyesi Nesim Solmaz iki dönemdir AKP’de görev yaptığını belirterek, “Ben yolumuzun yanlış olduğunun farkına vardım ve bu düşüncelerle ben ve arkadaşlarım karar alarak kendi evimize geldik” ifadelerini kullandı.

Gürpınar’da yapılan törenle DBP’ye geçen Belediye Meclis Üyesi Ahmet Hangül ise, şunları kaydetti: "Yanlış yola girdiğimi kabul ediyor ve halkımdan özür diliyorum. Partim de beni kabul ettiği için çok mutluyum. Bunun için de hepinize teşekkür ediyorum.”

Muradiye’de AKP’den istifa eden meclis üyelerinin ve parti yöneticililerinin ismi şöyle: Nesim Solmaz, Cemil Güler, Şevket Sülün, M. Selim Karakoç ve Mehmet Güneş. Yöneticiler: Mehmet Güler,Nihat Beyaz PRESTİJ GAZETESİ

Editör: Wan Haber