AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından Hastane Caddesi üzerindeki parti binasının önünde düzenlenen bayramlaşma programına Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici, Fatih Çiftçi ve Gülşen Orhan, İl Başkanı Abdullah Aras ile ilçe belediye başkanları, belediye başkan aday adayları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Abdullah Aras, herkesin bayramını kutladı. Ardından kürsüye çıkan AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan; ‘Demokratikleşme Paketi’ne değinerek, “Bu güzel barış umutları ile dolu bayram günümüzün bütün bayramlarımıza sirayet etmesini, tüm Türkiye’de kalıcı ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum. Bugün yeniden demokrasinin önünü kesme hareketi, o dinamik hala devam ediyor. Bunun bilincinde olmamız gerekiyor. 3. ay önce yaşanan Mısır darbesine göz atmamız gerekiyor. Bu potansiyel her zaman var olacaktır. Çünkü coğrafyamız önemli, sorunlarımız önemli, ama demokratik adımlarımız önemli. Son demokratikleşme paketinde yer alan adımlar küçümsenecek adımlar değerli. Andımızın kaldırılması, harfler üzerindeki yasakların kaldırılması, barajın kaldırılması, yüzde 3 oy alan partilere verilen devlet yardımı, gayri Müslim vakıflarının üzerindeki yasakların kaldırılması, başörtüsünün kamu hayatına girmiş olması önemsenmeyecek şeylerimi?” dedi.

""

“OMUZ OMUZA ÇALIŞMAMIZ LAZIM”
AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici ise, yaklaşan yerel seçimlere değinerek, “Yaklaşan yerel seçimlerde partimizin kazanabilmesi için ak belediyeler ak şehirler sınıfına Van büyükşehrimizi de koya bilmek için hepimizin el ele vermesi lazım, omuz omuza çalışmamız lazım. İnanıyorum ki biz samimi bir şekilde el ele vererek omuz omuza vererek partimiz için çaba sarf edersek yüce yaradan mutlaka bunun karşılığını da verecektir” diye konuştu.

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi ise; 10 yılda Türkiye’nin geldiği noktaya değinerek, “AK Parti öncesi Türkiye’nin ne durumda olduğunu hepimiz çok iyi hatırlamalıyız. AK Parti ile birlikte ülkemizde çok büyük bir dönüşüm ve değişim başlamıştır. Bu yatırımlar açısından da aynı olmuştur, zihinsel açıdan da bu değişim ve gelişim sağlanmıştır. Ülkenin her noktasındaki eğitim, ulaşım, sağlık ve bilişim alanlarında önemli değişimler olmuş, bununda bizim bölgemize ve ilimize çok büyük yansımaları olmuştur” dedi.

""

“ROJAVA KÜRTLERİNİ DE UNUTMUYORUZ”
Son olarak kürsüye çıkan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise; Suriye ve Mısır’da yaşanan olaylara değinerek, “Bir tarafta Suriye’de 100 bini aşan insanı katleden bir diktatörün halen ayakta olması ve Mısır’da yüzde 52 ile iktidara gelen bir iktidarı alaşağı eden bir darbeye dünyanın ses çıkarmaması, birçok bölgede Müslümanların büyük sıkıntılar yaşaması, Suriye’deki Müslüman Kürt kardeşlerimizi, bugün buranın moda tabiri ile Rojava Kürtlerini de unutmuyoruz. Bütün Müslümanlar, bütün mağdurlar AK Parti hükümeti için önemlidir. Başbakan Erdoğan, ekibi ile beraber dünyadaki bu problemlerin çözümü için canla başla uğraş göstermektedir. Amerika’ya da, İsrail’e de, bütün güçlere de yanlış yapamazsınız, bu dünyada bu adaletin böyle devam etmemesi gibi çok açık, şeffaf bir tavır ortaya koymuştur” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından parti görevlileri tarafından davetlilere şeker ikramında bulunulmasıyla program son buldu.

""

Editör: Wan Haber