AK Parti Malatya il teşkilatı, Anadolu Selçuklu Medeniyet Derneği'ni ziyaret etti.
AK Parti Malatya İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci, İl Başkan Yrd. Eyüp Sağlam, Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ve Abdulvahap Kılınç ile beraber Anadolu Selçuklu Medeniyet Derneği'ni ziyaret ederek, istişarelerde bulundu. Anadolu Selçuklu Medeniyet Derneği Genel Başkanı Ayutellah Geçen, Tüfenkci'ye ve Güder'e çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verdi. İl Başkanı Bülent Tüfenkci konuşmasında yapılan çalışmaların önemine vurgu yaptı. Tüfenkçi, "Yeni kurulan ama geçmişi eskiye dayanan bu çalışmanın bugün geldiği nokta olarak görüyoruz. Özellikle gençliğin sokaklarda kahvelerde kumar masalarında değil ilim irfan yuvalarında böyle sivil toplumun önderlik ettiği çalışmalarda Allah için yapılan çalışmalarda görmek bizleri sevindirmektedir. Bu çalışmaların geleceğimiz adına bizlere güç verdiğine inanıyorum. İnşallah Rabb'im bu çalışmalarınızı boşa çıkarmaz. Malatya ve memlekete faydalı gençlerin yetişmesinde, memleket meselelerine sahip çıkan gençlik yetişmesi konusunda gayretkar olurlar. Bizler de elbette yapmış olduğunuz çalışmalarda yanınızda olacağımızı belirtmek isterim. Ben bu gayretlerinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
PKK sorunun çözümü noktasında yaşanan süreç hakkında değerlendirmede bulunan Tüfenkci, "Sürecin nereye varacağı veya nasıl olacağı noktasında insanlarımızın kafasında tereddütler var. Sürecin Türkiye'nin menfaati açısından sonlandırmak için ciddi gayetler var. Şimdiye kadar bir takım görüşmeler oluyordu ama bu sefer Başbakanımız isteğiyle neredeyse kamuoyuna açık bir şekilde yürütülüyor. Bu da önemli bir adım diye düşünüyorum. Türkiye'nin başına bela olan PKK terörünü bitirme noktasında kamuya açık olması önemlidir. Tabi bu süreci dikkatle yürütülmesi ve Türkiye'nin menfaatine bitmesi gerekiyor. Başbakanımızın çok ciddi hedefleri var. Türkiye'yi bölgede etkin güç haline getirmek dünyadaki mazlum, mahrum halkların umudu haline gelmiş bir Türkiye var. Bu umudu söndürmemek için sırtımızda kambur olmaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Güder ise, "Çok büyük hizmetler yapıldığını, özellikle gençlik üzerinde büyük etkilerinin olduğunu görüyoruz. Bu amaçla yapmış olduğu çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Biliyoruz ki gençliğimiz bizim geleceğimizdir gençliğimizi ne kadar sağlıklı ahlaklı, Başbakanımızın da dediği gibi dindar bir nesil yetiştirirsek geleceğimiz o kadar güvence altına alınmış olur. Böyle bir faaliyetle iştirak ettiğiniz için şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.
Anadolu Selçuklu Medeniyet Derneği Genel Başkanı Ayetullah Geçen de, "Derneğimize ziyaretlerinde dolayı teşekkür ediyorum. Derneğimizi ziyaretinizle bizlere şeref verdiniz" dedi.
(NA-AŞ-Y)

13.01.2013 16:04:02 TSI

Editör: Wan Haber