AK Parti Yatağan İlçe Teşkilatı Ocak ayı İlçe Divan Kurulu Toplantısı yapıldı.
AK Parti Yatağan İlçe Teşkilatı Ocak ayı İlçe Divan Toplantısı parti binasında yapıldı. Ocak ayı değerlendirmesine İlçe Başkanı Mustafa Toksöz'ün yanı sıra, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Şahbaz, İl ve İlçe yöneticileri, Kadın ve Gençlik kolları üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.
Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Mustafa Toksöz'ün Yatağan Termik Santrali işçileri tarafından yapılan Tınaz-Bağyaka ihalesi eylemini hatırlatarak; "İyi niyetimiz görmezden gelindi" yönünde konuşması dikkat çekti.
Gündeme getirdiği konunun açıklamasını; "Tesiş Sendikası öncülüğünde Tınaz'ın kömür taşıma ihalesiyle ilgili son günlerde bir eylem yapıldı. İhalenin yapılıp yapılmaması konusunda olay bu noktaya gelmeden önce Sendika Başkanı Fatih Bey'le görüşmelerde bulunduk. Konuyu yetkililerle görüştük. Kurum ile sendika arasında orta noktayı bulmaya özen ve gayret gösterdik. Kurum özellikle ihalenin yapılması gerektiğini yapılmadığı takdirde yeterli kömürün gelmediğini ve 120 taşeron işçinin çıkması gerektiğini bu sebeplerden dolayı yapmak zorunda olduklarını söylediler. Sendika ise yeterli kömürün getirildiğini üretimde bir düşmenin olmadığını, işçi çıkarılmasında başka yöntemlerle çözülebileceğini savundu. Sonuçta orta yol bulunamadı ve istenmeyen noktalara gidildi. Şunu özellikle belirtmek istiyorum, yapılan eylemde bizim iyi niyetimizin dile getirilmemesi bizleri üzmüştür. Bizlerin iyi niyetini Sendika Başkanı ve yönetimi bilmektedir. Siyaseti şov olarak görenlerle bunu kendine görev olarak adledenleri ayırmamız gerekmektedir" şeklinde konuşarak yapan Mustafa Toksöz, Yatağan'ı ilgilendiren diğer bazı önemli konulara da vurgu yaparak köyler için önemli projelerin yolda olduğunu belirtti.
"Köylere Önem Veriliyor"
AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden ve Yatağan'da görev yapan köy muhtarlarıyla birlikte yapılan toplantıda köylerin sorunlarının masaya yatırıldığını belirten Toksöz; "Biz hizmet etme noktasında çalışmaya devam ediyoruz. Son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanımız geldiğinde iki belediyemize bir çöp kamyonu ve bir miktar maddi yardım aldık. İnşallah beldelerimizin ihtiyaçlarını görecektir. Hükümetimiz tarafından Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne aktarılan maden paylarından 51.000 m² parke taşı dağıtımı gerçekleştirildi. İki hafta önce milletvekilimiz Prof. Dr. Yüksel Özden'in katılımıyla gerçekleşen muhtarlar toplantısı yapıldı. O toplantı da Yava Köprüsü ve çocuk oyun sahalarıyla ilgili değerlendirmelerimiz oldu. Önümüzdeki süreçte bu konudaki gelişmeleri kamuoyuna aktaracağız.
Büyükşehirle ilgili köylerde yerel yönetimlerin çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki günlerde tüm köylerimizi dolaşarak bilgilendireceğiz. İlk günlerde toplumu yanıltmaya yönelik yalan ve yanlış bilgiler yerini gerçeklere bıraktı. Kamuoyu gerçeklerle hükümetin ne kadar doğru yolda olduğuna bir kez daha şahit oldu" dedi ve AK Parti'nin istatistiki alandaki başarısına da vurgu yaparak; "Son yapılan kamuoyu anketlerinde de partimiz S.6 olarak, güçlenerek yola devam demektedir. Ak Parti'nin bilimsel ve istatisliklere ne kadar önem verdiğini herkes çok iyi bilmektedir. Referandumda, 2011 seçimlerinde ne dediysek o oldu. Bunun tek nedeni de halkıyla birlikte ve onların nabzının iyi tutulmasıdır. Tarhan Erdem'in Konda Şirketi de partimizin araştırmalarının doğruluğunu teyit etti.
Son olarak ilçe divanımızın hayırlı olmasını temenni eder durmak yok yola devam diyoruz" şeklinde konuştu.
(MK-MB-İK)

21.01.2013 13:03:14 TSI

Editör: Wan Haber