AK Parti tarafından yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarının 'ücretsiz ulaşım' engelini kaldırmaya yönelik çalışma başlatıldı.
AK Parti Genel Merkezi'nde Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar ev sahipliğinde toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in yanı sıra, Sosyal İşler Başkan Yardımcısı ve Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Sosyal İşler Başkan Yardımcısı ve MKYK Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Dr. Aşkın Asan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğlu, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Metin, Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar Kocaoğlu katıldı.
Başbakan Erdoğan'ın 65 yaş ve üzeri vatandaşların, engellilerin, şehit ve gazi yakınlarının ücretsiz ulaşımlarının sağlanmasına yönelik çalışmanın başlatılması talimatı vermesi üzerine bir araya gelen yetkililer yapılabilecek mevzuat değişikliğine yönelik görüşlerini bildirdi. Şehit, gazi ve yakınlarının, farklı mevzuat hükümlerinden kaynaklanan farklı uygulamalar sebebi ile mağdur olmalarının önüne geçmek maksadı ile engelliler ve yaşlıları da kapsayan "toplu taşıma hizmetlerinde ücretsiz yararlanılmasını sağlamak amacı ile mevzuat düzenlemesi"ne yönelik gerçekleştirilen toplantıda, Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Hotar konuyla ilgili atılan adımın önemli olduğunu, belirtilen kişilere indirim veya ücretsiz taşıma sağlanmasının fırsat eşitliğine de önemli katkısı olacağını belirtti. Hotar, "Farklı mevzuat hükümlerinden kaynaklanan, farklı uygulamalar sebebi ile Şehit Yakınlarının, Gazi ve Yakınlarının mağdur olmakta, engelliler ve yaşlılar hareket kısıtlılığı nedeniyle toplumun diğer fertlerine göre daha fazla emek ve maliyetle toplumsal hayata katılabilmekte ve özellikle yaşlıların hareket kısıtlılıklardan dolayı ulaşım desteğine ihtiyaçları artmaktadır. Bu kişilerin muafiyet, indirim veya belirli saat aralıklarıyla faydalanmaları fırsat eşitliğinin sağlanması adına çok önemli bir adım olacaktır" dedi.
(ZÇ-ÖK-Y)

28.01.2013 13:29:53 TSI

Editör: Wan Haber