İzmir'de faaliyet gösteren Pastacılar ve Fırıncılar Derneği, işsiz, vasıfsız ve zor durumdaki bayanlara iş fırsatı sağlıyor.
Torba yasadan faydalanarak hayata geçirdikleri UMEM (Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi Projesi) ile hanımlara pastacılık kursu veren derneğin başkanı Latif Aslan'ı ziyaret eden AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak dernek çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Yaklaşık iki yıl önce kurulan derneğin üçüncü dönem kursiyerlerini yetiştirdiğini belirten Pastacılar ve Fırıncılar Derneği Başkanı Latif Aslan, "130 kursiyer hanımın ders aldığı kursta uzman eğitmenler eğitim veriyor. 2 yıl önce ihtiyaç sahibi bir hanıma yardım sağladık, ancak hanım kardeşimizin 'bana yardım değil iş sağlayın' sözünden yola çıkarak hanımlara eğitim vermeye başladık. İzmir'de önemli pastanelere yetiştirdiğimiz elemanları yerleştirdik. Barista sınıflarında eğitilen kursiyerler de kahve mekanlarına kalifiye elemanlar yetiştiriyor. Yakında Fransız ve İtalyan mutfağı üzerine de eğitim vermeye başlayacağız.18-35 yaş arası ihtiyaç sahibi işsiz hanımların başvurduğu kursta halen üç engelli vatandaşımız da kurs görüyor" diye konuştu.
AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak ise işsiz hanımlara her zaman destek verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini belirterek, "Derneği başarılı çalışmalarından ötürü tebrik ediyoruz. Kendilerine bizler de yardımcı olacağız" dedi.
(HD)

05.02.2013 17:50:50 TSI

Editör: Wan Haber