Bir restoranda düzenlenen programa AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Van milletvekilleri Fatih Çiftçi ve Burhan Kayatürk, milletvekilleri aday adayları, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, kadın kolları ve partililer katıldı. Burada bir konuşma yapan İl Başkanı Zahir Soğanda, aday adaylığı sürecinin 7 Nisan’da sona ereceğini belirterek, mevcut sayının 8’e düşürüleceğini söyledi. AK Parti’de aday adaylığı başvurusu yapan 130 kişinin de birbirinden değerli adaylar olduğunu ve hepsinin de tek amacının ile hizmet olduğunu ifade eden Soğanda, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde kardeşlik ruhu içerisinde omuz omuza vererek 8 milletvekili adayını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) göndereceklerini söyledi. Soğanda, “Şu anda bize başvuran 120 aday adayımızın hepsi birbirinden değerli ve kıymetlidir. Bizim için hepsi milletvekilliği yapabilecek arkadaşlarımızdır. Memleketimizin her kesiminden olan arkadaşlarımız var. Esnafı, şoförü, mühendisi, öğretmeni, çiftçisi, tüccarı, işçisi, muhtarı, avukatı ve daha birçok meslek sahibi aday adayımız var. Bu zor şartlarda, hele hele doğu bölgesinde siyaset yapmak kolay değildir. Bu memlekette siyaset yapmak, ateşten gömlek giymek demektir” dedi.


Bölgede şiddetle yoğrulmuş bir parti ile mücadele ettiklerini vurgulayan Soğanda, “Siz kalkacaksınız bu memlekette aday adayı olacaksınız, aday olacaksınız, kendinizi ortaya atacaksınız ve aynı zamanda sizin karşınızda şiddetle yoğrulmuş bir siyasi rakiple karşı karşıya mücadele edeceksiniz. Tek geçim kaynağı şiddet olan bir siyasi partiyle mücadele edeceksiniz. Bu her baba yiğidin harcı değildir. AK Parti’yi seçtikleri için mangal yürekli 120 arkadaşımızı tebrik ediyorum. Allah’ın izni ile bu Van, bu memleket sizin sırtınızda yücelecek, sizin sırtınızda barışı ve huzuru bulacaktır” ifadelerini kullandı.


Tek amaçlarının bölgede birlik ve beraberliği sağlamak olduğunun altını çizen Soğanda, “Temel amacımız huzuru, birlik ve beraberliği sağlamaktır. Bu da Erciş’in, Başkale’nin, Bahçesaray’ın, Gevaş’ın köyündeki bir oydan geçer. AK Parti teşkilatı olarak burada hizmetten başka bir amacımız yok. Buraya huzurdan başka bir şey getirmedi. Barış tohumlarını biz attık. Yapılan hizmetleri kapı kapı dolaşıp anlatmak zorundayız. AK Parti teşkilatımız kurulduğu vakit 5 yaşındaki bir çocuk şimdi 18 yaşına girdi ve oy kullanacak. Doğal olarak o zamanki faili meçhul cinayetleri, yolsuzlukları, eşitsizliği bilmezler. Bizim görevimiz bunları bir bir anlatmak. Sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 14 bin faili meçhul cinayeti var. Allah’a şükür AK Parti iktidarı bunlara son verdi. Her tarafta hizmetler şahlanmış gidiyor. Bu duygularla bugünkü dayanışma ve kaynaşma yemeğimize iştirakinizden dolayı hepinize teşekkür ediyor, tüm aday adaylarımıza başarılar diliyorum ''şeklinde konuştu.


Yapılan konuşmanın ardından aday adayları tek tek tanıtıldı.

Editör: Wan Haber