Çağlar Dağdelen - İslam Düzenci
WANHABER.COM ÖZEL

Yaklaşan yerel seçimler öncesi AK Parti, 30 ilin adayının kesinleştiğini ve Cumartesi gününe kadar da açıklanacağını duyurmuştu. AK Parti'den yapılan açıklama sonrası gözler Genel Merkez'e çevrildi. AK Parti kulislerinde Van, Diyarbakır ve Bursa Büyükşehir belediye başkanlarının da belirlendiği konuşuluyor.

Kulislere göre AK Parti Van'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Baş Danışmanı olan Gülşen Orhan'ı, Diyarbakır'da herkesin yakından tanıdığı ve halkın sempatisini kazanmış Nihat Hatipoğlu'nu, Bursa'da ise eski Çalışma ve Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in aday gösterildiği konuşuluyor.

Gülşen Orhan, Nihat Hatipoğlu ve Faruk Çelik'in adaylığının Cumartesi günü yapılacak olan resmi açıklamayla duyurulması bekleniliyor.

GÜLŞEN ORHAN KİMDİR?

Van'ın Bahçesaray ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Van'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi bölümünden mezun oldu. AK Parti'nin 23 ve 24'üncü dönem Van Milletvekiliği'ni yaptı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevini yürüten Orhan, bir çocuk annesidir.

Editör: Wan Haber