İl Başkanlığı binası önünde düzenlenen bayramlaşma törenine, AK Parti Van milletvekilleri Gülşen Orhan, Mustafa Bilici, Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi ile AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, ilçe teşkilatları ile partililer katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, Özgür-Der’e yapılan saldırıyı kınadıklarını belirtti. AK Parti olarak her ramazanda olduğu gibi yine esnafları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşları ziyaret ettiklerini ve kendileriyle sohbet ettiklerini ifade eden Aras, “Ramazan ayından önce hemen hemen tüm köylerimizi ziyaret ettik. İldeki tüm mahallelerimizde iftar programları düzenledik. Bu hizmetleri sunmamızda emeği geçen il ve ilçe teşkilatıma teşekkür ediyorum” dedi.


Bu günün birlik ve beraberlik günü olduğunu vurgulayan Aras, “Ortadoğu’da bir takım oyunlar oynanmaktadır. En son yaşadığımız Gezi Parkı hadisesine verebileceğimiz en büyük ders, birlik ve beraberlik dersidir” ifadelerini kullandı.


İlde yaşanan depremler sonrasında tüm Türkiye’nin Van için tek yürek olduğunu ve bu nedenle il halkının Türkiye ve dünyaya bir teşekkür borcunun olduğunu hatırlatan Aras, “Bizimde onlara verebileceğimiz bir teşekkür borcumuz var. İnşallah Türkiye’ye, AK Parti’ye, genel başkanımıza ve tüm dünyaya 2014’ teki yerel seçimlerde vereceğimiz oylarla şükranlarımızı sunacağız” şeklinde konuştu.


Törende konuşan AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan’da, yönetime geldikten sonra yapılan icraatlara değindi. Özellikle barış sürecinin önemini vurgulayan Orhan, “Çok önemli bir süreçte bu bayrama giriyoruz. İlk defa yüzyıllık bir sürecin sonunda, bu memleketin her tür kılcal damarlarına sirayet etmiş olan bir sorunun çözüm arifesinde bu bayrama giriyoruz. Bu güzel ramazanı gözyaşı dökmeden, üzülmeden, kederlenmeden umut içerisinde geçirdik ve bayrama öyle girdik. Bayramınız bayram gibi olsun, bundan sonraki her bayramınız da barışla, kardeşlikle, dostlukla geçsin. Bayramınız kutlu olsun” dedi.


AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici ise bazı kötü emelli güçlerin, Mısır’da bugün yaşananları Türkiye’de yaşatmak istediklerini belirterek, ülkeyi karıştırmak istediklerini ve ülkedeki bu huzur ortamını sekteye uğratmak istediklerini söyledi. Türk millettin buna izin vermediğini ve bundan böylede izin vermeyeceğini dile getiren Bilici, “Yaklaşık 7 aydır içinde bulunduğumuz çözüm sürecinde şükürler olsun ki, insanlarımız hayatlarını kaybetmiyor. Artık ocaklara ateş düşmüyor, analar ağlamıyor. Yaklaşık 100 yıldır süregelen bu Kürt sorununun artık sona ermesi için, bu kardeş kavgasının son bulması için Sayın Başbakanımız ve genel başkanımız değil elini bütün vücudunu taşın altına koydu ve güçlü bir irade göstererek bu işin nihayetlenmesini arzuladığını ifade etti” ifadelerini kullandı.


İslam coğrafyasının ateş ve kan içinde olduğunu ve bu bayramı hiçbir şekilde kutlamaz iken ak parti hükümetinin yapmış olduğu uygulamalar neticesinde ülkenin huzur içerisinde bayramı kutladığına dikkat çeken AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, “Bunun kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Bu sürecin hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde sonuca ulaşması gerektiğini en büyük kanıtı bu gün burada kardeşçe huzur içerisinde bu bayramlaşmayı yapabiliyor olmamızdır” dedi.


Mısır’da yapılan darbeye karşı Avrupa Birliği’nin askeri bir darbedir bile diyemediğinin altını çizen AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, “işte batının içine düştüğü çukur sadece ekonomik değil. Aynı zamanda demokratik anlamda da ne kadar acı olduğunu gösteriyor” dedi.


Tören, partililerin bayramlaşması ile son buldu.

 

""

""

""

""

""

Editör: Wan Haber