Van’da bir okulun kapalı spor salonunda yapılan aday tanıtım toplantısına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici, Gülşen Orhan, AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, AK Parti ilçe başkanları ve partililer katıldı. 

galeri.PNG

AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, Başbakan’a Van’a yaptığı maddi ve manevi yardımlarından dolayı, çözüm sürecine katkılarından dolayı bir vefa borcu olarak Van Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanmak zorunda olduklarını ifade etti. AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar de gençlere seslenerek, “Durmayacağız çok çalışacağız ve kazanacağız söz veriyor musunuz?" dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yolsuzlukla ilgili söylediği rakamları hatırlatarak, “Sayın Kılıçdaroğlu çıktı dedi ki 247 milyar yolsuzluk yaptılar diyor. Türkiye’de merkezi bütçe yani genel bütçe, katma bütçe, belediyelerin bütçesi, mahalli idarilerin bütçe özel idare bütçesi hepsini üst, üste koyun, Türkiye bir yılda 40 milyarlık yatırım yapabiliyor. Peki, bir memlekette bir yılda 40 milyarlık yatırım yapabiliyorken, 2013 yılında 247 milyarlık nasıl yolsuzluk olabilir” dedi.

Çelik, Van’da geçtiğimiz gün ölen ve çuvalda cenazesi getirtilen Muharrem Taş’ın olayına da değinerek, “Muharrem Taş isimli bir evladımız hastalanmış, yol kapalı, 112 aranmış ve bir türlü cevap alınamamış ve Muharrem daha bir fidanken hayatını kaybetmiş. Bunda kimin ihmali varsa, kimin kusuru varsa, kimin yapması gerekip de yapmadığı bir şey varsa, millet adına, Muharrem Taş o yavrumuzun adına ondan hesap sorulmalıdır. Bu yapılan büyük bir hatadır, büyük bir yanlışlıktır, büyük bir gaftır bunun hesabı mutlak suretle sorulmalıdır. Ancak şunu ifade edeyim. Van’ın değerli halkına sesleniyorum. Vali beyden aldığım rakamı sizle paylaşmak istiyorum. Değerli arkadaşlar, 112 acil sağlık aramalar için bir hattır. Bir yılda, 2013 yılında 112 acil, 4 milyon kez aranmış Van. Bu 4 milyon kez’in yüzde 96’sı, ya oradaki insanlarla dalga geçmek, ya yalan ihbarlarda bulunmak veya oradaki genç kızlara akla hayale gelmez ağza alınmayacak sözler söylemek için aranmış. Bu bizim memleketimize yakışmaz. Bakın böyle olduğu zaman 1 Şubat’ta 15 bin arama gelmiş, 149 tanesi gerçek aramadır” dedi.

Çelik, Başbakan’ın Van’ı çok önemsediğini ifade ederek, “Dün gece toplantıdan sonra bana Vanlı hemşerilerime selamlarımı iletirken ‘Van’ı çok önemsiyoruz. Bu seçimde iyi bir sonuç almadan büyük şehir belediyesini kazanmadan arkadaşlar Ankara’ya gelmesinler’ dedi” diye konuştu. 


Toplantı Van’ın 13 ilçe belediye başkanları tek, tek tanıtıldıktan sonra sona erdi.

galeri.PNG

Editör: Wan Haber