Halkın sorun ve sıkıntılarını dinlemek üzere Çaldıran ilçesine gelen Kayatürk ve beraberindekiler, kalabalık halk topluluğu tarafından karşılandı. Sıcak bir ortamda karşılanan Kayatürk beraberindekiler, Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, Çaldıran Ak Parti İlçe Başkanı Fevzi Akbalık ve partilerle esnafı dolaştı. Bir çay ocağında oturarak ilçe ve köylülerle bir süre sohbet eden Kayatürk, halkın sorun ve sıkıntılarını dinledi. Kayatürk ve beraberindekiler daha sonra önceki gün trafik kazasında vefat eden Çaldıran Belediyesi’nde çalışan Seyfettin Aladağın taziyesinde bulunarak taziye dileklerinde bulundular. Ardından ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Han köyüne giderek Belediye tarafından inşa edilen taziye evlerini ve ilkokulu ziyaret eden burada yaptığı konuşmada Kayatürk, Çaldıran ilçesinde Ak Parti hükümeti olarak şimdiye kadar yapılan hizmetlerin Cumhuriyet tarihinden bu güne kadar yapılmadığını söyledi. Kayatürk, “Halkımız hizmetlerin en güzeline layıktır Şu an bir seçim yada referandum yok. Biz sadece Van’ımızı ilçe ve köylerimizi ziyaret ediyoruz. Burada varsa halkımızın sorunları bizde onları dinliyor ve gereken hizmetleri kendilerine sunmaya çalışıyoruz. Hükümetimiz başbakanımız şimdiye kadar hizmetler anlamında sessiz devrimler yaparak halkın beğenisini kazandı. Pazartesi günü sesli devrim yaparak demokratikleşme paketini açıklayacak. Kürdü, Türk’ü, lazı, çerkezi ve başka milletlerden oluşan her birey bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Bizim farkımız budur. Bizler bu ülkeyi sağlam temeller üzerinde oturturduk" dedi.


Daha sonra bir konuşma da yapan Belediye Başkanı Ferman Yıldırım ise, "İlçemizde belediye başkanı seçildiğimde bir traktörden başka aracı bulunmayan belediyemizin şu an garajında yer bulamıyoruz. Onlarca aracımız var. İlçemiz bir köyü andırırken şimdi tamamen bir şehir havasında. Yolundan suyuna ve alt yapısına kadar tüm hizmetleri yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Halk bizleri kendilerine hizmet edelim diye seçmişse bizlerde halkın teveccühlerine layık olmaya çalışacağız. Projelerimiz hep ileriye yöneliktir. Amacımız Çaldıran’ı çağdaş hizmetler yaparak çağdaş şehirciliği yerleştirmektir" dedi.


Kayatürk ve beraberindekiler hazırlanan yemekte köylülerle bir araya geldikten sonra ilkokulu ziyaret ederek öğretmenlerin okulla ilgili sorunları değerlendirdikten sonra köyden ayrıldı.

Editör: Wan Haber