Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Fatih Çiftçi Erciş'te yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde gelinen son nokta hakkında açıklamalarda bulundu.
AK Parti Erciş ilçe teşkilatı tarafından parti binasında düzenlen istişare toplantısına AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Mürsel Göral, yönetim kurul üyeleri, belediye meclis ve il genel meclis üyeleri katıldı. İstişare toplantısı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine Erciş Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yaşanan sıkıntıların çözümü konusunda işin takipçisi olma görevi verdiğini belirterek, projede halkın lehine olacak bazı değişikliklerin yapıldığını kısa süre içinde yetkilerinin hak sahipleriyle yeniden masaya oturacağını söyledi. Deprem konutlarının bu aşamadan sonra kentsel dönüşümde pazarlık konusu yapılmayacağını da anlatan Çiftçi, "23 Ekim ve 9 Kasım 2011 de yaşamış olduğunuz bu felaketten sonra hükümetimizin Van'ımıza özellikle de Erciş'imize çok önemli yatırımları oldu" dedi.

İstihdam noktasında her türlü hizmeti ilçeye kazandıklarını belirten Çiftçi, "Onun onurunu hep birlikte yaşıyoruz. Burada tabi ki belediyemizin, teşkilatımızın çok emeği vardır. Arkadaşlarımızın bizi zorlamasıyla, koşturtması her konuda da bizi motive etmesi, teşvik etmesi bizim için çok önemlidir. Bununla birlikte ilçemizde bu süreçte uygulanan belediye başkanlığımızın hazırladığı Erciş'teki tüm halkımızın, talepleri sivil toplum örgütlerinin özelikle talepleri doğrultusunda belediyemizin hazırlamış olduğu bir kentsel dönüşüm projesi hakkında gelinen son nokta hakkında sizlere sohbetimiz olacak. Nihayetinde hazırlanmış olan kentsel dönüşüm projesini bizim her halükarda desteklememiz gerekiyordu. Biz de Başkanlığımızın hazırlamış olduğu, özelikle halkımızın, sivil toplum örgütlerimizin her noktada istediği, talep ettiği, basın açıklamaları suretiyle mutlaka bu şehirde kentsel dönüşüm olması gerektiği talepleri doğrultusunda belediye başkanlığımız da duyarsız kalmadı. Bir kentsel dönüşüm projesi hazırladı. Biz de Sayın Başbakanımıza durumu arz ettik. Ardından, TOKİ ve belediyemiz protokol imzaladı. Bu sürece ilişkin olarak bir kentsel dönüşüm ilçemizde uygulanmaya başlandı. Kentsel dönüşüm hakikaten bu şehrin kaderini değiştirecek, Erciş'i ileriye taşıyacak, Erciş'i eski Erciş, olmaktan kurtarıp çarşı merkezini yine aynı yerinde kalacak şekilde tasarlamış mükemmel bir projedir. Emeği geçen herkese başkanımıza, belediyemize teşkilatımız ve TOKİ'ye teşekkür ediyoruz" dedi.
(NÇ-Yİ-Y)

09.02.2013 14:59:33 TSI

Editör: Wan Haber