Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Fatih Çiftci Erciş Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarının tamamlandığını ve projenin onaylandığını, ayrıca, nakliyeci esnafı için gerekli olan K Yetki Belgelerinin bundan böyle Erciş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından da verileceğini söyledi.
Memleketi Erciş'e müjdelerle gelen Milletvekili Çiftci, ilk olarak Erciş Belediyesi'ni ziyaret etti. Burada Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu'ndan kurumun çalışmaları hakkında bilgi alan Çiftci, daha sonra Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu ile birlikte Erciş Kaymakamı Barboros Baran'ı makamında ziyaret etti. İlçedeki yatırımlar hakkında Kaymakam Baran tarafından bilgilendirilen Çiftci, ardından, partililer ile birlikte Erciş Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanlığı'na geçti. ETSO Başkanı Abdulkadir Arslan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Çiftci, yapılan toplantıya iştirak etti. Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan ETSO Başkanı Abdulkadir Arslan, Milletvekili Çiftci'ye ilçeye yaptığı katkılardan ötürü teşekkür etti. Erciş'in gelişmesinde büyük bir rol oynayacak Erciş Organize Sanayi Bölgesi ile nakliyeci esnafı için önem arz eden K Yetki Belgelerinin Erciş'e getirilmesinde milletvekili Çiftci'nin büyük katkılarının olduğunu söyledi.
Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu ise konuşmasında milletvekili Çiftci'ye şahsı ve ilçe halkı adına teşekkürlerini iletti. Van'ın büyükşehir olmasından büyük memnuniyet duyduklarını anlatan Arapoğlu, "Erciş olarak, köylerini de katarsak artık 170 bin nüfusu ile 40 ilden daha büyük bir nüfusa sahip olduk. Erciş hak etiği yeri sayın milletvekilimizle bulacaktır. İlçemiz için önem arz eden Kentsel Dönüşüm Projesi çok büyük bir proje. Biz Ankara'da ana protokole imza atmıştık. Onların bazı eksiklerinden dolayı inceleme yapılması gerekiyordu. İncelemeler tamamlandı. Dün TOKİ Başkanıyla da görüştüm. Onlar da ana protokole imza atmışlar. Kısa sürede gelip ilçedeki mülk sahipleriyle görüşmeye başlayacaklar. Bu da, Erciş'imiz için çok önemli bir projedir. Gerçekleştirdiğimiz zaman Erciş'in çehresi değişecek ve ilçemiz önemli bir cazibe merkezi olacaktır. Ayrıca bir ilçede K Yetki Belgesi'nin veriliyor olması bölgemiz için çok önemli bir projedir. Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte Erciş şaha kalkacaktır" şeklinde konuştu.
AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci de yaptığı konuşmada, Van'ın büyükşehir olması, Erciş'te Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması ile K Yetki Belgelerinin Erciş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilmesini değerlendirdi. Kentsel dönüşümün Erciş'te hayata geçirilmesinin de önemine vurgu yapan Çiftci, "Van'ımızın büyükşehir olmasıyla birlikte 2014 seçimleri ile birlikte köyler mahalleye dönüşecek, beldelerde belediyeler kaldırılacak. Van'ın büyükşehir sınırları artık o ilin il sınırları olacak. Artık ilçe belediyeleri de köylerimize hizmet verecek. Bu belediyelerin gelirlerini haliyle artıracaktır. Bu arada Ticaret ve Sanayi Odamızı ilçeye her gelişimde elimden geldiğince ziyaret etmeğe çalışıyorum. Bu meyanda ilçemizle ilgili çok önemli iki gelişme oldu. Bu gelişmeleri ticaret odası başkanım ve belediye başkanımız sizlere ifade ettiler. Bir kaç cümlede ifade etmek gerekirse Erciş ilçemiz bölgenin en büyük yerleşim yerlerinin başında geliyor. Cenabı Hak ta nasip etti geçmişte Erciş'e iki dönem belediye başkanı oldum. Bu gün de milletvekili olarak sizlerin hizmetinizdeyim. Elimiz yetince hizmet etmeye çalışıyoruz. Bundan böyle Van ilinin K Yetki Belgelerini Erciş Ticaret ve Sanayi Başkanlığımız verecek. Bu gelişme Erciş'in ticareti için, esnafı için, Erciş'in gelişmesi için çok önemli bir adımdır. Ayrıca Erciş Organize Sanayi Bölgesi'nin tüm işlemleri tamamlandı. Protokoller imzalandı. Organize Sanayi Erciş'in önünü açacaktır. Bu gelişmelerin tamamı Van'ımıza Erciş'imize hayırlı, uğurlu olsun" dedi.
(NÇ-MET-Y)

08.12.2012 12:43:51 TSI

Editör: Wan Haber