WanHaber.com - ÖZEL

Geçtiğimiz hafta Başbakan Erdoğan’ın emriyle Van İl Teşkilatı ve 12 İlçe Teşkilatı istifa etmişti. İstifa ettikleri gün AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Van İl Koordinatörü Yahya Akman istifa eden teşkilatlar için başvuruların resmen başladığını duyurmuştu. İl başkanlığı için aday bolluğu yaşanırken adayların birçoğunun başarısız olup istifa eden yöneticilerden oluştuğu dikkat çekiyor.

İşte AK Parti Van İl Başkanlığı için başvuruda bulunan isimler:

Abdullah İpin: Bir dönem Van İl Teşkilatında Abdullah Aras’ın yardımcılığını yürüttü. 2012 kongresinde Aras’a muhalif aday olan Naif Şabu’nun ekibinde yer adlı. 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Tuşba Seçim Koordinasyon Merkezi’nin beyin takımında yer alan İpin Vanlılar tarafından sevilen bir isim.

Adnan Yörük: AK Parti İl Genel Meclis üyeliği görevinde bulundu. 2012’deki kongrede Aras’a Muhalif olan Naif Şabu’nun ekibinde yer almıştı. AK Parti camiasına yakınlığı ile biliniyor.

Ahmet Erdoğan: Aras’ın ekibinde AR-GE’den sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2014 yerel seçimlerinde başarısız olan il teşkilatında yer alan Ahmet Erdoğan, Süleyman Soylu ile birlikte Van'a Siyaset Akademisi'ni getiren isim olmuştu. Başbakan tarafından ödüle layık görülen Ahmet Erdoğan,  geçtiğimiz hafta partideki görevinden istifa etmişti.

Aslan Yılmaz: Bir dönem AK Parti’de Medya ve Tanıtım’dan sorumlu il başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Başarısızlığından dolayı başkan yardımcılığı görevinden alınıp yönetim kurulu üyeliğine devam etti. 2014 yerel seçimlerinde başarısız olan Aras’ın ekibinde yer alan Yılmaz, geçtiğimiz hafta Başbakan Erdoğan’ın emriyle istifa etti.

A.Hekim Karabıyık: Parti kuruluşundan beri AK Parti Van İl Teşkilatı’nın çeşitli kademelerinde görev yaptı. Karabıyık, Hüseyin Çelik’e karşı galibiyeti ile tanınıyor. Bir dönem merkez ilçe başkanı olarak görev yaptı. Son olarak 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den Edremit aday adayı olan Karabıyık, il teşkilatında Aras’ın vekilliği görevini sürdürürken Başbakan Erdoğan’ın emriyle istifa etmişti.

Handan Fidan: 2006 yılından beri AK Parti Edremit teşkilatında sırasıyla Yönetim Kurulu Üyeliği, Kadın Kolları Başkanı ve İlçe Başkanı olarak görev yaptı. AK Parti’nin en başarısız ilçe başkanı olarak tanınan Fidan, 2014 yerel seçimlerinde yanlış aday seçimi yaparak AK Parti’yi hüsrana uğratmıştı. Son günlerde adı AFAD Konteynırlarını satan ilçe başkanı olarak anılan Fidan, geçtiğimiz hafta Başbakan Erdoğan’ın emriyle ilçe başkanlığı görevinden istifa etmişti.

İrfan Teke: AK Parti Van İl Teşkilatı’nda Seçim İşleri Başkanı görevinde bulunan Teke, Aras’ın yardımcıları arasında yer aldı. 2014 yerel seçimlerinde SKM başkanı olarak görev yapan Teke, başarısızlığı ve pasifliğiyle kaybedenler kulübünün başında yer aldı. Başarısızlığından dolayı geçen hafta Başbakan Erdoğan’ın nazikçe kovduğu isimlerden biri.

Rasim Aslan:  MNP, MSP, RP ve Milli Görüş çizgisinde yer alan bir isim. Genel başkanı Numan Kurtulmuş’un AK Parti’ye katılımıyla birlikte Aslan’da il ve ilçe teşkilatları ile birlikte AK Parti saflarında geçiş yapmıştı.  Adı büyükşehir belediye başkan adaylığı içinde sık ısk geçen Aslan, sessizliği ile biliniyor.

Salih Akman: AK Parti Van İl Teşkilatının çeşitli kademelerinde görev aldı. 2014 yerel seçimlerinde Tuşba Belediye Başkan aday adayı olan Akman, yerel seçimlerde başarısız olan Aras’ın yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunuyordu. Van genelinde adının bir karşılığı olamayan Akman, Başbakan Erdoğan’ın emriyle geçtiğimiz hafta istifa etmişti.

Zahir Soğanda: Geçtiğimiz yerel seçimlerde AK Parti 5. Sıra Van Milletvekili Adayı olan Soğanda, 2012 kongresinde Aras’a muhalif olan grupta yer almıştı. Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün’ün yardımcılığı görevinde bulunan Soğanda, AK Parti camiasına yakınlığı ile biliniyor.

Hilmi Gençer: Yerel seçimlerde AK Parti’den İpekyolu Belediye Başkan aday adayı olmuştu. Adaylığın verilmemesine rağmen parti teşkilatı ile birlikte seçim çalışmalarında bulunmuştu.

Editör: Wan Haber