WanHaber.com - ÖZEL

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) tarafından Pazar günü Van'da yapılması planlanan 'Aday Tanıtım Toplantısı' alınan son dakika kararı ile ileri bir tarihe ertelendi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla yapılması planlanan aday tanıtım toplantısı basına sızan listelere gelen tepkiler üzerine ileri bir tarihe ertelendi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yaptı. Yılmaz, "Yarın yapmayı planladığımız Van Aday Tanıtım Toplantımızı ileri bir tarihe erteleme ihtiyacı doğmuştur. Yeni toplantı tarihimiz bilahare ilan edilecektir. Bu vesile ile tüm teşkilat mensuplarımıza selam ve saygılarımızı sunuyoruz." dedi.

LİSTELERE BÜYÜK TEPKİ VAR!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Necdet Takva’yı aday olarak göstermesinin ardından merakla beklenen ilçe adayları listesi tam açıklanacakken alınan bir son dakika kararı ile açıklanmadı. Pazar günü yapılması planlanan aday tanıtım toplantısı, gelen tepkiler üzerine ileri bir tarihe ertelendi.

ÇATAK,GEVAŞ VE GÜRPINAR ADAYLARI ANLAŞTI
AK Parti'nin Çatak, Gevaş ve Gürpınar belediye başkan adayları ortak bir bildiri yayınlayarak basına sızan listede yer alan isimlere adaylık verilmesi durumunda destek vermeyeceklerini duyurdu. "Bizler partimize ve davamıza ihanet edecek durumda değiliz. Yalnız bu arkadaşımızın şansı olmadığı için ilçemizde bağımsız bir aday çıkarmak zorunda kalacağımızı söylemek durumundayız. Büyükşehir adayımızı sonuna kadar destekliyoruz. Kazanması için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullanan ilçe aday adayları, parti mercisinin verdiği karardan dönmesi gerektiğini belirterek ilçeleri kazanabilecek adaylara verilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Editör: Wan Haber