Trabzon AK Parti Merkez İlçe Danışma Meclisi Toplantısı, parti binasında gerçekleşti.
Toplantıya AK Parti Trabzon Milletvekilleri Aydın Bıyıklıoğlu ve Safiye Seymenoğlu, Trabzon Belediye Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çağlayan Belediye Başkanı Firar Bayrak, Pelitli Belediye Başkanı Ömer Kayıkçı, Trabzon Belediye Başkan Yardımcıları Osman Necip Sevinç, Ergin Aydın, Hüseyin Turan, İl Genel Meclisi üyeleri Ömer Tosun, Hasan Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi ve İl Yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.. Açılış konuşmasını AK Parti İlçe Başkanı Temel Altunbaş yaptı. Altunbaş . "Biz siyaseti dost kazanmak için yapıyoruz. Çatışmak bizim fıtratımızda yok. Birilerini hedef göstermek adına değil, halkımızın refah seviyesini yükseltmek adına mesai harcıyoruz. İlçe teşkilatımızın nasıl çalıştığı ortada her türlü faaliyetin ve vatandaşlarımızın yanında yer alıyoruz. Bu toplantı bilgi alış verişi toplantısıdır" dedi.
"Milletin sinesinden doğmuş, her zaman milletin hissiyatına göre rotasını çizen bir aileyiz" diyen Altunbaş "Milletimize hizmet için her türlü fedakarlıkları yaparak gece-gündüz demeden çalışan, halka hizmeti hakka hizmet anlayışıyla değerlendiren AK Parti hükümetleri dönemlerinde eğitimden sağlığa, ekonomiden enerjiye, ulaşımdan haberleşmeye, tarımdan turizme, savunma sanayinden sosyal güvenliğe, demokratikleşmeden dış politikaya kadar bir çok alanda yapılan muazzam hizmetler halkımızın takdirini toplamaktadır" şeklinde konuştu.
Yeni Büyükşehir Yasası'nın getirdiği değişikliklere de değinen Altunbaş "En önemli değişiklik olarak belediye mücavir alan sınırının il mülki sınırlarına genişletilmiş olmasıdır. Bu değişiklikle artık büyükşehirler de tüm köyler mahalle olacak. Yeni yasayla artık büyükşehir belediyelerinin hizmet sınırı tüm il sınırları kapsayacak. Yani şehrimizdeki tüm köyler mahalle statüsünde olacak ve bu şekilde şehir merkezindeki bir mahalle gibi hizmetten faydalanacak, köylerimizden 5 yıl süreyle vergi alınmayacak. Büyükşehirler bütçelerinin yüzde 10 'nu yatırım için ayıracak, camii ve mabedlere ücretsiz hizmet götürecek, kapatılan belediye binaları büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından hizmet amaçlı değerlendirilecek ve çalışan personellerin hakkı korunacak, köylerin orman ve mera hakları olduğu gibi korunacak ve yapılar için ruhsat kolaylığı ile tip projeler ücretsiz olarak verilecektir" ifadelerini kullandı.
(BK-ÖS-Y)

19.01.2013 10:48:09 TSI

Editör: Wan Haber