AK Parti Van İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı İkram Dinçer, 13 yıllık iktidarında istikrar, güven, huzur ve sürekli kalkınmanın teminatı olan AK Parti’nin Beşir Atalay’ın liste başı olduğu vekil adaylarının 1 Kasım seçimleri için çalışmalarına hız verdiğini belirtti. Milletvekili adaylarının tam kadro sahaya indiğini dile getirilen Dinçer, “Türkiye’de 7 Haziran seçimleri sonrası yaşanan kaos ortamı, bölge ve ülkede gerçekleşen hadiseler, ülkenin koalisyon bunalımından bir an evvel kurtulması, sürekli istikrar, büyüme, huzur ve refahın tesisi için tıpkı 2001 yılında olduğu gibi AK Parti’ye bir kez daha görev alma sorumluluğu yüklemiştir” dedi.

AK Parti’nin sorumluluk bilinciyle tıpkı 2001 yılında olduğu gibi sahaya “Haydi Bismillah” diyerek indiğini ifade edilen Dinçer, “7 Haziran’da başlayarak ülkemizi derinden yaralayan hadiselerle geçen duraklama dönemini sona erdirmek boynumuzun borcu haline gelmiştir. Türkiye, 7 Haziran seçimleri sonrası yaşanan koalisyon sorunu, siyasi bunalım, eylemler, anarşi ve duraklama evresini ak kadrolarla bir kez daha aşarak yola devam edecektir. Söyleyecek çok sözümüz, yapacak çok işimiz ve tamamlanmayı bekleyen sayısız projelerimiz var. 2023 hedefiyle çıktığımız yolda Edirne’den Van’a, ülkemizin her bir ferdinin huzur ve refahı, ülke ekonomisinin güven içinde seyretmesi, sürekli büyüme ve istikrarın sağlanması için halkımıza gidiyoruz. Türkiye’nin demokrasi tarihinde hamleleriyle 2001 yılından bu yana huzur ve güvene, ileri demokrasiye, hak ve özgürlüklere inanan ve teveccühünü ak kadrolardan yana kullanan halkımızın 7 Haziran’daki uyarısı, ülkemizin yol haritasını açıkça ortaya koymuştur” diye konuştu.

Yol haritalarında kan ve gözyaşı, şiddet ve anarşinin olmadığını vurgulayan Dinçer, “Medeniyetin sembolü olan yollar, havaalanları, turizm cazibe merkezleri, fabrikalar, istihdam alanları, milli ve yerli projeler vardır. Dünyanın sayılı büyük ekonomileri arasına giren bir Türkiye, geleceğe umutla bakan, eğitime, sağlığa, sosyal hizmetlere ağırlık veren bir AK Parti var.2001 yılından bu yana teşkilatımıza hizmet eden ve Van’da en zorlu dönemlerde ilimizin ve bölgemizin geleceği için çalışan, gece gündüz demeden yollara düşen dava arkadaşlarımız 1. sıra adayımız ve Vanlıların ağabeyi Prof. Dr. Beşir Atalay’ın önderliğinde yeni bir tarih yazmaya ve kaldığı yerden yeniden ‘Bismillah’ diyerek doğrulmaya başlıyor. Kırgınlıklar, küskünlükler, ayrıştırıcı söylemler bizim işimiz değildir ve bu davaya inananların ne fikri ne de davranışları olmayacaktır. Ana kademelerden partimizin tüm üyelerine kadar AK Parti’nin Van camiası, Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun başlattığı ‘İlk Günkü Aşkla, Hep Birlikte’ çağrısına uyarak çalışmalarını gece gündüz devam ettirecektir. İlk günkü aşkla çalışacağız, ilk günkü aşkı yüreklerimizdeki coşkuyu halkımıza ulaştıracağız. İlimizin kalkınma hamlesi için, Van’ın yarınları için, çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın gözlerindeki umut ışığını yeniden parlatıp Van destanımızı kaldığı yerden bir kez daha nesilden nesile aktaracağız. Van için hayallerimiz var, hayata geçireceğimiz projelerimiz var. Van’a güveniyoruz, halkımıza inanıyoruz, canla başla, ilk günkü aşkla çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber