AK Parti Soma İlçe Teşkilatı, 2013 yılı ilk Danışma Meclisi toplantısını gerçekleştirdi.
Soma Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıya AK parti Manisa Milletvekili Recai Berber'in yanı sıra İl Başkanı Murat Baybatur, il yönetim kurulu üyeleri, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Ali Özkan, İl Genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Soma İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, "AK Parti teşkilatları sadece seçim dönemleri bir araya gelen teşkilatlar değil. Yılın 365 günü bütün teşkilatlarımız hareketli, canlı bir teşkilat. Bizler de bu hıza ayak uydurmaya gayret ediyoruz. İktidar partisi olmanın sorumluluğu ile bir yandan hem vatandaşın oylarının emanetine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Diğer yandan da ilçemizdeki yatırımları takip ediyoruz. Soma adeta şantiyeye döndü. Yeni başlayan 300 yataklı Devlet Hastanesi Manisa'nın en büyük kamu binası niteliğinde. Büyük bir hızla ilerliyor. İnşallah bir ay içersinde kaba inşaatı bitmiş olacak. 42 milyon tutarında bir yatırım. Çevre yolumuz geçen yıl başlamıştı ama müteahhit firmadan kaynaklanan bazı sıkıntılar nedeniyle yarım kalmıştı. Manisa Milletvekilimiz Recai Berber'in özel gayretleri ile yeniden ihale edildi. Çok hızlı bir şekilde çalışmalar devam ediyor. İnşallah hedef bu yıl içersinde yolu bitirerek Soma'nın içersinden geçen kamyon trafiğini şehir trafiğini rahatlatmak. Toki konutlarımız hızla ilerliyor. Müteahhit firma 2013 Aralık ayına kadar süresi olmasına rağmen inşallah Haziran ayında konutlarımızı bitirerek teslim edecek. Vergi dairesi inşaatımız büyük bir hızla sürüyor. İlçe Tarım Müdürlüğümüze yeni bir hizmet binasının ihalesi yapıldı. Ocak sonunda inşaata başlanacak. Yaz aylarında burası da bitirilerek önemli bir hizmet daha gerçekleşmiş olacak. Soma İmam Hatip lisemiz son iki yıldır yoğun talep görüyor. 29 Ocak'ta yapılacak ihaleyle Soma'ya 24 derslikli yeni bir imam hatip lisesi kazandıracağız. Yine Fen lisesi için G noktası olarak bilinen arazinin Milli Eğitim'e devri yapıldı. 14 dönüm büyüklüğünde Soma'nın girişinde güzel bir arazi. Hedefimiz bu yıl o noktaya modern bir Fen Lisesi binası kazandırmak" dedi.
Özkan konuşmasına şöyle devam etti: "2009 seçimlerinde bir broşür hazırlamıştık. 4 yıl boyunca Soma'ya vaad ettiğimiz ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz hizmetlerle alakalı orada ne vaad ettiysek bugün onların hepsinde bir adım atmış bulunmaktayız. Şu an yeni bir santralin yer teslim çalışmaları tamamlanmış vaziyette. Önümüzdeki yaz yeni bir termik santralin daha inşaatı başlayacak. Yine Eynez mevkisinde 2 yeni maden işletmesinin saha ihaleleri yapıldı. Şu an galeri açma çalışmaları sürüyor. Sadece bu üç yerde önümüzdeki birkaç yıl içersinde en az 6-7 bin kişiye istihdam sağlanacak. Artık 53 köyümüzün tamamında parke taşı döşenecek alan hemen hemen hiç kalmadı. Bütün köylerimizin sokakları güzel. Köylerimizin alt yapı hizmetlerini tamamladık. İçme suyu, kanalizasyon şebekesi hatta interneti dahi olmayan köyümüz kalmadı. Soma'da yaptığımız başarılı çalışmalarımızda ciddi derecede emeği olan tüm belediye meclis ve il genel meclis üyelerimize, belde belediye başkanlarımıza, Soma Belediye Başkanımıza ve Milletvekillerimize teşekkür ederim."

SOMA ÜYE SAYISINDA 3. SIRADA
Sonrasında söz alan İl Başkanı Murat Baybatur, "Manisa'da 15 ilçenin tamamında tek liste ile genel kurlarla giderek bir ilki başlattıklarını belirterek, "İlçe danışma meclislerimizi başlattık. Bütün ilçelerimizde devam ediyor. Bu toplantılar bizler için çok önemli. Danışma meclisleri toplantısında şu formatı uygulayacağız. Sadece protokol çıkıp da vatandaş partili dinlemeyecek, basına açık bölümde protokol konuşmaları tabir ettiğimiz bu konuşmaları yapacağız, basına kapalı bölümde ise tüm teşkilat mensubu arkadaşlarımızın milletvekilimize, ilçe il teşkilatı mensuplarına sorusu varsa soru sormasını isteyeceğiz ve cevaplayacağız. Yani sorunlar yazılacak tespit edilecek, bir daha ki toplantıda neleri gerçekleştirmişiz bunlarında bir nevi raporunu vermiş olacağız" diye konuştu.
Soma teşkilatının başarısından bahseden Baybatur, "Çok güzel bir uyum var, belediyesiyle belde belediyesiyle meclis üyeleri il genel meclis üyeleri kadın kolları gençlik kolları güzel bir uyum var. Soma Teşkilatı'ndan biz memnunuz. Üyeliklere de bu yansıyor. Başbakan ve Genel Başkanımızın talimatlarıyla biz üye çalışmalarını çok önemsiyoruz. Aldığımız oyun en aşağı %'ini üye yapma hedefimiz var. Soma bu noktada başarılı gidiyor. Alınan oylara oranla .2 üye oranı var. İlçeler arasında da 3. sırada. Biz 10 Ocak'a kadar bütün teşkilatlarımıza hedef koymuştuk. 10 Ocak ilçelerle birlikte hedef 10 bin üye diye. Soma Teşkilatına da bin üye hedefi koymuştuk. Soma daha 10 Ocak dolmadan bin üye hedefini yakalamıştır. İlgilere teşekkür ediyorum. Ama durmak yok yola devam. Ta ki yüzde % hedefini yakalayana kadar" dedi.

"SOMA'DA YAPILACAK İŞ KALMADI, NE YAPABİLİRİZ DİYE ARAŞTIRIYORUZ"
Son olarak kürsüye çıkan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ise, hükümetin 10 yılda Soma'da ve ülke genelinde yaptığı icraatları anlattı. Berber, şöyle konuştu: "10 yılı geride bıraktık. Soma'da artık yapılacak iş kalmadığından biz araştırıyoruz acaba ne yapılabilir diye. Soma aynı zamanda Türkiye'nin bir mozaiği. Türkiye'nin neresinden insan arıyorsanız doğulusu batılısı hepsi burada var. Bu kadar değişik yörelerden gelmiş her kesimin dernekleri var. Hepsine sahip çıktı. Bunlar bugün dernek binalarında Büyükşehirlerden bile daha iyi bir şekilde derneklerinde toplantılarını rahatça yapıyor. Daha önce bataklık mezbelelik olan yerler bugün park bahçelere dönüştü. Çevre yolu konusunda talihsizlikler yaşadık. Ama şu anda bu sorunu da çözdük, yolumuz başladı. İnşallah 2013 yılı içersinde tamamlanarak hizmet verecek. Bu yol Antalya'dan Denizli'den gelip Salihli Akhisar üzerinden Çanakkale'ye çıkacak. Adliye Sarayımız da buradan müjdesini verelim 2013 yılı içersinde ihaleye çıkarak hızlı bir şekilde yükselecek. Bizler AK Partililer olarak her alanda yerelde genelde hizmetlerle tarih yazıyoruz."
Berber, "Soma Türkiye'ye örnek olacak bir projeyi hayata geçiriyor. Bölge ısıtma sistemi ile santralin sıcak suyuyla şehri ısıtacağız. Bugün Türkiye'de jeotermal hariç bir santralin atık ısısıyla şehir ısısını sağlayan ilk belediye Soma olacak. Göreceksiniz Türkiye'nin pek çok yerinde bu projeyle santral olan yerlerin 30-40 km yakınlarını atık ısıyla ısıtacağız. Bundan 20-30 sene sonra Türkiye'nin şahlanış dönemini hayırla yad edecekler. Arkamızdan hayır dua edecekler. Artık AK Parti'den sonra 50 yıl da geçse kusura bakmasında hiç kimseye sıra gelmez. Ancak zihniyetlerini değiştirirlerse belki" dedi.

'MİLLET KİMİN ÇALIŞTIĞINI, KİMİN ZEVKİ SEFA İÇİNDE GÖREVİ TAMAMLADIĞINI ÇOK İYİ BİLİYOR"
Belediye Başkanı Hasan Ergene de, muhalefetin hizmetlerine yönelik eleştirilerine ilişkin şu ifadeleri kullandı: 'Dosta güven rakiplerimize endişe veren bir yapımız var. Somamız bir maden kenti işçi yatağı her şeyi ile çalışan ve üreten bir kent. Aynı zamanda da bunun çeşitli olumsuzluklarını da üzerinde taşıyan bir kent. Her nimetin bir külfeti vardır. Gelişmişlik yönünden Devlet Planlama Teşkilatımız bir çalışma yapmış. Bütün Türkiye'deki şehirleri Büyükşehirlerden başlamak üzere gelişmişlik oranlarına göre sınıflandırmış ve 5 gruba ayırmış. Hamdolsun somamız bu ekonomik potansiyeli, linyit kömürü ve termik santrali ile 2. grupta yer alıyor. 1. Grupta İstanbul, Ankara gibi büyük şehirler var. Mesela komşu ilçe Akhisar 3. grupta yer almış. Akhisar'ın nüfusu ve yüz ölçümü de bizden fazla ama ekonomik gelişmişlik olarak biz öndeyiz. Ama muhalefet hizmetten anlamaz da acaba yapılan işleri biz nasıl küçük düşürürüz, nasıl kötüleriz diye kendileri daha önce iktidar fırsatı elde etmelerine rağmen bir çivi çakamadan dönemlerini tamamlamışlar, şimdi de bizim büyük fedakarlıklarla, gayretlerle, imkansızlıklarla sunduğumuz hizmetleri kötüleme, karalama derdine düşmüşler. Her gün basın mensupları arkadaşları peşlerine takıyorlar ya da kendi fotoğraf makinalarıyla altlarına yalan yanlış şeyler yazıp haber yaptırıyorlar. Güneş balçıkla sıvanmaz, millet bizi de biliyor onları da biliyor. Siz burada iktidar olmadınız mı, Soma'da belediyeyi idare etmediniz mi, arkanızda ne bıraktınız biz şimdi bütün hizmetlerimizi saydık döktük. Bizde yalan dolan palavra yok. Biz ne söylediysek onu yapıyoruz ve karşınıza çıkıyoruz bizim farkımız bu. Bu millet kimin çalıştığını kimin zevki sefa içersinde görevini tamamladığını çok iyi biliyor."

"ŞEFFAF YÖNETİM ANLAYIŞI İÇİNDEYİZ"
Soma Belediyesi olarak çok şeffaf çalıştıklarını ifade eden Ergene, "Biz şeffaf yönetim anlayışı içerisindeyiz. Biz halkımızdan seçmenimizden vatandaşımızdan hiçbir şeyi gizlemeyiz. Gizli kapaklı, kapalı kapılar ardında kimseyle görüşmeyiz. Hele hele yaptığımız hizmetlerle yatırımlarla ilgili hiçbirimiz bir başkasının cebine milletin halkın kaynağının akmasına müsaade etmeyiz. Soma Belediyesi'nin yaptığı bütün işler önce gazetelerde ilan edilir, ilan tahtalarına panolara asılır, ihale günüde www.soma.bel.tr adresli internet sitemizde de canlı olarak yayınlanır. Aldığımız, sattığımız ne varsa; kim ihaleye girmiş, kim ne kadar teklif etmiş, zarflar nasıl açılmış burada bütün halkın önünde göz önünde olur" diye konuştu.
CHP'nin bir kaç gün önce bazı yerlerde yapılan işlerle ilgili fotoğraflı eleştirisine de cevap veren Ergene, son olarak şunları söyledi: "2003 yılında Soma'nın imar planı yapılmış 2004 yılında biz belediyeyi teslim alıyoruz 75 bin nüfuslu bir kentte otobüs terminalinin imar planında nerde olduğu belli değil çevre yolunun nerden geçeceği belli değil imar planında yok. Peki arkadaşlar siz neyin planlamasını yaptınız. Soma'nın 1985'te çizilen imar planı artık ihtiyaçlara cevap vermiyor kaçak yapılaşma almış başını gidiyor siz 2003'te gelmişsiniz ben imar planı yapacam diyorsunuz eşin dostun yeşil alanlarını imar alanlarına çeviriyorsunuz hepsinin belgesi bizim elimizde var, geldiğimiz zaman bunların hepsi bize anlatıldı. Zaten gizli saklı olması mümkün değil, 1985 imar planı da 2003 imar planı da elimizde yan yana koyduğunuz zaman gün gibi aşikar ortada. Biz işi aldığımız andan itibaren kolları sıvadık çalışmalara başladık. Bakırçay'ın ıslahı, Soma çevre yolu, otobüs terminali, bölge ısıtma sistemi ile ilgili olarakta gerçek çalışmalarımız başlattık. Parasını pulunu da biz bulduk projesini de biz çizdirdik şimdi hamdolsun işine de biz başladık biz yapıyoruz. Kimse çıkıp da milletin karşısına türlü çeşit bahanelerle yapılan işleri, hizmetleri çarpıtmaya çalışmasın, milletimiz bunları yutmaz. Bir tane inşaat mühendisi, bir tane de hukukçu, avukat yönetim kurulu üyesi Zafer Mahallesi'nde Devlet Su İşleri'nin 50 senedir yapamadığı işi biz yaptırmışız, her yağmurda taşan döşeme deresini ıslah ettirmişiz, 3-5 tane fotoğraf çekiyorsun, neymiş köprünün kenarı çatlakmış, duvarı yamukmuş, alçakmış gibi saçma sapan bahanelerle haber yaptırıyorsun. Biz her yağmurda diken üstündeydik, acaba ne zaman yağmur yağar, acaba çok yağarda taşkın olur mu, acaba dolu mu yağdı, taşar mı taşmaz mı, milletin evini su basar mı diye, vatandaş mağdur olmasın diye bir an önce hizmeti yapmaya çalışmışız. Bunlar çıkmış karalama, kötüleme derdine düşmüş. İnşallah biz yapacağız, siz de istifade edeceksiniz, sizi ayıracak değiliz. Biz AK Parti için de çalışıyoruz diğer partiden olanlar için de çalışıyoruz."
(YS-ERG-Y)

05.01.2013 17:39:15 TSI

Editör: Wan Haber