AK Parti Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen siyaset akademisi eğitimleri kapsamında kursiyerlere "Etkili İletişim ve Beden Dili" konusunda ders verildi.
Halkla İlişkiler ve İletişim Uzmanı Safa Zorlu, siyaset akademisi kursiyerlerine halkla iletişim ve beden dili konusunda geniş bilgiler verdi. Konuşmacıların en çok beden dilini kullanışlarından etkilenildiğini söyleyen Safa Zorlu, bunun yanında diksiyon dersleri almak gerektiğini ifade ederek, "Diksiyon dersini genelde Türkçe ya da edebiyat öğretmenlerinden alıyorlar. Bu yanlış bir uygulamadır. Kişiye en iyi diksiyon dersi verecek kişiler haber spikerleri ve tiyatro sanatçılarıdır." dedi. İyi bir konuşmacının aynı zamanda dinleme psikolojisini de bilmesi gerektiğini kaydeden Zorlu, metin kurgusunun da iyi yapılması gerektiğini sözlerine ekledi. Konuşmacıların dinlenmeme sebeplerinden de bahseden Zorlu, "Konuşmacının sesinin monoton olması, konuşma esnasındaki üslubu ve söyleyiş biçiminin yanlış olması, dış görünümüne özen vermemesi, beden dilini gereksiz ve sık kullanması, konuşmacıya karşı olan önyargı, insanın fiziki durumu ve ortamın fiziki durumunun uygunsuzluğu bir konuşmacının dinlenmemesine sebep olabilir." dedi. Heyecan kavramının kontrol edilebilmesi durumunda konuşmacı için bir avantaj haline gelebileceğini anlatan Safa Zorlu, "Heyecan anındaki pozitif enerjiyi, dinleyicilere aktarabilmek, anlatmak istediklerimizin çok daha iyi anlaşılmasına imkan sağlayabilir." dedi. Ders sonrası bir konuşma yapan AK Parti Araştırma ve Geliştirmeden (AR-GE) Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Necip Denktaş, siyaset akademisi derslerini genel merkez tarafından hazırlandığını ve derslere konuk olan hocaların genel merkez tarafından gönderildiğini belirterek, derslerin çok faydalı geçtiğini söyledi.
Denktaş, "Siyaset akademisi eğitimlerin 3. haftasındayız. Perşembe ve Cuma günleri 2 saatlik dersler şeklinde eğitimler devam ediyor. 8 hafta sürecek eğitimler için genel merkezimizi eğitmenleri gönderiyor. Konularına hakim ve konusunda uzman ağabeylerimiz bilgi ve deneyimlerini bizimle paylaşıyor. Şimdiye kadar gördüğümüz 'Liderlik ve Hitabet', 'Türkiye'nin Toplumsal Yapısı', 'Yerel Yönetimlerin Yönetim Yapısı ve Mevzuatı', 'Deneyim Paylaşımı', 'Etkili iletişim ve Beden Dili', 'Siyasal Etik' dersleri son derece faydalı ve başarılı geçti. Bundan sonraki haftalarda derslerden de azami derecede faydalanacağımıza inanıyorum. Siyasi yöneticilerin artık günümüzde bu tür eğitimlerden geçmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü bu eğitimlerden çok şey öğreniyoruz. Beden dilinden sosyolojik tespitlere kadar bir çok konuda aydınlanıyoruz. Eminim bundan sonra ülkemiz her geçen gün bu eğitimleri alan siyasetçilerle daha bilgili, eğitimli, ülkesinin sorunlarını bilen ve çözüm üretilen noktalara geleceğiz." dedi.
Necip Denktaş, ayrıca derslerin devam ettiğini belirterek, siyaset akademisine katılmak isteyen herkesi derslere davet etti.
(AY-ÖND-Y)

10.12.2012 14:27:32 TSI

Editör: Wan Haber