Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, başka partilerin de siyaset akademilerinin olabileceğine işaret ederek, "Ama ben inandığım, gördüğüm ve bildiğim kadarıyla hiçbirisi AK Parti Siyaset Akademisi kadar başarılı değildir, başarılı sonuçlar vermemiştir. Çünkü, buna kendi imkanları, düşünceleri, akademiden beklentileri fırsat ve izin vermemiştir" dedi.
'AK Parti Siyaset Akademisi Güz Dönemi' açılışı AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, yaptığı açılış konuşmasında, 2012-2013 öğretim yılının ilk 3 döneminde 15 bin kişinin siyaset akademisinden istifade edeceğini belirterek, "2013-2014 eğitim-öğretim yılının da yerel seçimler kadar olan bölümünde, yine yerel yönetim akademisiyle ilgili 2 eğer, yerel seçimler müsaade ederse 3'üncüsünü yapmak suretiyle önümüzdeki dönemde toplamda 6 dönemlik siyaset akademisi ortaya koyacağız" dedi. Soylu, bundan sonraki dönemde siyaset akademilerinin birincilerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yurt dışı, ikincilerin ise yurt içi gezilerine katılacağını ifade etti.
AK Parti Siyaset Akademisi'nin 13. döneminde ilk dersi veren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise, AK Parti siyaset akademisinin son yıllarda çok büyük sonuçlar verdiğine dikkat çekerek, pek çok il ve ilçede siyaset akademisinin olduğunu söyledi. Arınç, "Her biri bu konulara istekli, heyecanlı arkadaşlarımızla birlikte olduk. Türkiye'nin pek çok yerinde yapılan bu akademi çalışmalarına imkan ve fırsat buldukça da katıldım" dedi.
Başka partilerin de siyaset akademilerinin olabileceğine işaret eden Arınç, "Ama ben inandığım, gördüğüm ve bildiğim kadarıyla hiçbirisi AK Parti Siyaset Akademisi kadar başarılı değildir. Başarılı sonuçlar vermemiştir. Çünkü, buna kendi imkanları, düşünceleri, akademiden beklentileri fırsat ve izin vermemiştir" şeklinde konuştu. Akademiye herkesin katılabileceğini belirten Arınç, katılımcıların AK Parti'nin deneyimlerinden istifade edeceğini düşündüğünü dile getirdi.
'AK Parti Siyaset Akademisi Güz Dönemi' yapılan açılıştan sonra, basına kapalı olarak devam etti.
(EY-YHY-Y)

12.12.2012 19:54:05 TSI

Editör: Wan Haber