AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, güç birliği yapma kararı alan Sivas yerel basınının Türkiye'ye örnek olacağını söyledi..
Milletvekili Bilgin, AK Parti Sivas İl Başkan Yardımcısı Taner Karabal, AK Parti Sivas İl Yönetim Kurulu Üyeleri Tekin Tahtakıran ve İsmet Havsüt ile birlikte, Basın İlan Kurumu (BİK) Sivas Şube Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Eylül ayında Sivas'ta hizmet vermeye başlayan BİK'in ildeki çalışmaları hakkında Şube Müdürü Mustafa Yüksel'den bilgi alan Bilgin, yerel gazetelerin birleşme çalışmalarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.
Sivas'ta özellikle yerel basında çalışan gazetecilerin zor şartlar altında görev yaptığını ifade eden Bilgin, "Yerel gazeteler birleştiğinde, çalışma koşulları da iyileşecektir. Yerel basındaki bu örnek olacak birleşme Sivas'ta diğer sektörleri de hareketlendirecektir" diye konuştu.
Sivas'ta çok eski gazetelerin olduğunu ancak sayının artmasıyla yerel basının gücünü kaybettiğini ifade eden BİK Şube Müdürü Mustafa Yüksel ise birleşmede tünelin ucunun göründüğünü, en kısa sürede de nikâhı kıyacaklarının altını çizdi. Her seferinde, "Sivas'ta birleşme çok zor" şeklinde kendilerine telkinde bulunulduğuna değinen Yüksel, gelinen noktanın diğer illere de örnek olacağını belirtti. Sivas'ta üç yerel gazetenin yayın hayatına devam etmesinin herkese katkısının olacağını anlatan Yüksel, yerel basının bundan sonra daha güçlü olacağını ve kendine yeni bir sayfa açacağını sözlerine ekledi.
(UY-ZB-Y)

12.02.2013 09:50:33 TSI

Editör: Wan Haber