AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya Milletvekilleri Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç ve Kadın Kolları İl Başkanı Nezihe Yoldan Tezcan ile birlikte Demre ilçesindeki sel bölgesinde incelemelerde bulundu.
AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, milletvekilleri Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, İlçe Başkanı Bayram Arıcı, Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör ve meclis üyeleri ile birlikte geçtiğimiz günlerde selden zarar gören Köşkerler Köyü'nde incelemelerde bulundu.
AK Parti heyetinin inceleme gezisine Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ve DSİ bölge müdürlüğü yetkilileri de eşlik etti. Köylüler yaşanan selden büyük zarar gördüklerini belirterek, yetkililerden gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.
AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, yaraların sarılması için Kaymakamlık, Tarım İlçe Müdürlüğü, DSİ ve İl Özel İdaresi ekiplerinin seferber olduğunu hatırlatarak, " Yağışın oldukça şiddetli olması ve köyün arazi yapısının da sel baskınına müsait olması nedeniyle evlerde ve seralarda büyük hasar meydana gelmiş. Ancak, bundan sonraki yıllarda sel felaketi yaşanmaması için devletin ilgili kurumları tarafından gerekli tedbirlerin alınmasını sağlayacağız. Sel felaketinin hemen ardından gelen partili arkadaşlarımız ve yetkililerden aldığımız bilgiler doğrultusunda öncelikle vatandaşlarımızın yaralarının sarılması, sonrasında da sel felaketinin tekrar yaşanmaması için alınması gereken önlemler konusunda başlatılan çalışmaların takipçisi olacağız" diye konuştu.
AK Parti heyeti daha sonra Güvercinlik Mevki, Alakent ve Karabucak Mahalleleri ile Myra Antik Kenti'ni ziyaret etti. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Hüseyin Samani, "Köşkerler köyü ve çevresinde etkili olan sel baskınının dere yataklarının ıslahı ile önlenebilir. DSİ tarafından Demre Çayı'nın ıslah çalışmaları tamamlandı. Bu bölgedeki sel baskınının sebebi olan Sakar Deresi'nin de ıslahı yapıldığında sel felaketi riski ortadan kalkacaktır. Yetkililerden aldığımız bilgi dere ıslah projesinin ihale aşamasında olduğu yönünde. ancak derenin ve yapılması gereken tünelin geçtiği yerde köylülerin yer teslimi yapması gerekiyor. Siz bu fedakarlıkta bulunursanız devletin kurumları da üstüne düşen görevi yapacak ve bundan sonraki yıllarda büyük ölçüde sel felaketi yaşanmayacaktır" dedi.
Son yılların en büyük sel felaketini yaşadıklarını belirten vatandaşlar, projenin hayata geçmesine destek olacaklarını belirttiler. Proje bedeli 3 milyon lira olan Sakar Deresi ıslah ve tünel projesinin, yer teslimi konusundaki pürüzlerin giderilmesinden sonra DSİ tarafından ihale edilerek, 2013 yılında çalışmalara başlanabileceği bildirildi.
Sel bölgesindeki incelemelerin ardından Gökçen Özdoğan Enç ve Nezihe Yoldan Tezcan, Demre İlçe Kadın Kolları üyeleri ile teşkilat çalışmalarının değerlendirildiği toplantıya katıldı. İl Başkanı Mustafa Köse, Hüseyin Samani ve ilçe teşkilatı ile taziye ziyaretlerinde bulundu.
AK Parti heyeti, daha sonra Kumluca'da İlçe Başkanı Arif Yavuzer ve Belediye Başkanı Hüsemettin Çetinkaya ile birlikte Kumluca Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Hakkı Salur'a vefat eden babası için taziye ziyaretinde bulundu.
(İA-İA-Y)

27.01.2013 10:17:20 TSI

Editör: Wan Haber