AK Parti'de listelerin, her ilde “koordinatör milletvekili” gözetiminde il başkanı tarafından seçim kurullarına verilmesi zorunlu hale geldi.

Geçmiş seçimlerde, adayların seçim kurullarına başvuruları il ve ilçe başkanları tarafından gerçekleştirilirken, özellikle ilçe adayları veya belediye meclis üyelikleri konusunda son dakika değişikliklerinin yapılabildiği gözlendi.

Habertürk gazetesinin haberine göre, AK Parti yönetimi, adayların yolda değiştirilmesinin önüne geçmek için belediye başkanı adayı başvurularının tıpkı milletvekili seçimlerinde olduğu gibi toplu halde genel merkez tarafından Ankara’da Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yapılıp yapılmayacağı konusunda değerlendirmede bulundu. Ancak yerel seçim olmasından dolayı, aday başvurularının da mutlaka seçimin yapılacağı yerin seçim kuruluna yapılmasının zorunluluğu nedeniyle bu yöntemin uygulanamayacağı anlaşıldı.

VEKİL GÖZETİMİNDE

Bunun üzerine parti yönetimi, her ilde aday listelerinin teslimi için bir koordinatör milletvekili görevlendirmeye karar verdi. Bu çerçevede isimleri belirlenen milletvekilleri, aday başvurularının yapılacağı gün o ilde bulunacak. Aday listeleri, milletvekilinin gözetiminde il seçim kurullarına verilecek.

Editör: Wan Haber