AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, İl Başkan Yardımcıları Şener Çelikayar, Galip Öge ve yönetim kurulu üyesi Hatip Şirazi Batı, Şarköy ilçesinde düzenlenen toplantıda, köy ve mahalle muhtarları ile sivil toplum kuruluş temsilcilerine büyükşehir kanunu hakkında bilgi verdi. Kambur muhalefeti eleştirerek "Bekara karı boşamak kolaydır. Muhalefetteyseniz Türkiye'yi bir günde güllük gülistanlık da yapabilirsiniz" dedi.
Şarköy Öğretmenevinde düzenlenen basına açık toplantıya; AK Parti Şarköy İlçe Başkanı Osman Kurd, Mürefte Belediye Başkanı İlhan Koçer, Hoşköy Belediye Başkanı Kemal Özvarlık da katıldı.
İl Başkanı Ahmet Kambur, büyükşehir yasasının amacını anlatarak başladığı konuşmasında, "Belediye gelirleri artacak, gelirlerde % 83 artış meydana gelecek. İl genelinde imar bütünlüğü sağlanacak. İlçe belediyeleri, Ankara'ya gitmeden, büyükşehir belediyesinden sorunlarını çözecek. İlçe belediyesine katılarak mahalleye dönüşen köy, köy bağlısı ve belediyelerce kullanılan mera, yaylak, kışlak gibi yerlerden, mahalle sakinleri ve varsa diğer hak sahipleri mera kanunu çerçevesinde yararlanmaya devam edecek. Mahalleye dönüşen köylerde, belediye kanunu gereği alınması gereken vergi, harç ve katılım payları 5 yıl süreyle alınmayacak." Dedi.
İl Başkanı Ahmet Kambur, yasanın getirdiği diğer avantajları da sıraladıktan sonra, tarım ve hayvancılıkla ilgili bölüme geldi.
Büyükşehir kanunu ile tarım ve hayvancılığı bitirecekler diye muhalefet edildiğini belirten Kambur " Oysa, bu kanunla belediyelere de tarım ve hayvancılığı desteklemek için imkan veriliyor. Muhalefetin işi eleştirmektir, her şeyi eleştirebilirsiniz. En kolay şey bekara karı boşamaktır. Muhalefetteyseniz Türkiye'yi bir günde güllük gülistanlık da yapabilirsiniz. Ben 37 yıldır siyaset yapıyorum, hep tarımda sıkıntı vardır. Tarımda sıkıntılar hiç bitmez. Çünkü tarım kısa bir döngüdür."dedi.
Tarımda kendi dönemlerinde meydana gelen gelişmeleri anlatan Kambur " Tarımda çok rahat değiliz ama ağlanacak durumda da değiliz. Muhalefet he "Çiftçi haciz kıskacında" diyor. Biz hacizde olup olmadığını neyle ölçeriz. Çiftçimizin almış olduğu kredileri, dönüşü ile ilgili, Ziraat Bankası Müdürü ve Tarım Kredi Kooperatif Müdürünü aradım onlara sordum, aldığım cevap, Kasım ayı itibariyle % 90, Aralık ayı sonu itibariyle % 96'ya ulaşırız oldu. Gerçekten çiftçi, hayvancı haciz kıskacında olsa, geri dönüş olmaz."dedi.
Toplantının sonunda köy muhtarları çeşitli sorular sordu. Muhtarlar, sorulara doyurucu yanıt alamadıklarından yakınarak "Sorduğumuz sorular havada kaldı, 'ilgili müdürlüklerden öğrenelim, size cevap veririz' ifadesiyle geçiştirildi." Dediler.

(YÖ)

05.01.2013 10:52:36 TSI

Editör: Wan Haber