AK Parti Şarköy İlçe Danışma Meclisi, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şener Çelikayar'ın başkanlığında toplandı. İlçe binasında gerçekleşen toplantıya; İlçe Başkanı Osman Kurd, Mürefte Belediye Başkanı İlhan Koçer, Hoşköy Belediye Başkanı Kemal Özvarlık, İl Yönetim Kurulu Üyesi Hatip Şirazi Batı, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri, belde teşkilatları, köylerdeki sandık sorumluları, merkez ve belde mahalle sorumluları katıldı.
İlçe Başkanı Osman Kurd'un yaptığı açılış konuşmasında, su kesintilerine değinerek "Son günlerde basında da yer aldığı gibi, susuzluk çekiyoruz. Biz de bu görevi yaptık, AK Parti iktidarında böyle bir sıkıntı yaşatmadık. 2014 yerel seçimlerine büyükşehir belediyesi olarak gireceğiz. Şarköy Belediyesi, şu an da CHP yönetiminde. CHP, Şarköy belediyesini, idare edemezken, Mürefte, Hoşköy beldelerimizi, köylerimizi nasıl idare edecek. AK Parti'nin belediyecilik tecrübesi biliniyor. İnşallah çok çalışarak belediyeleri alacağız, hepimize çok iş düşüyor."dedi.
Birim başkanları, mahalle sorumluları yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Mürefte Belediye Başkanı İlhan Koçer de yaptığı konuşmada, CHP'li milletvekillerinin beldelerine gelerek, vatandaşları beldenin kapanması ile ilgili konuşmalar yaptığını belirterek " Belde ve köylerde çalışmalara başladık. Daha fazla çalışmamız gerektiğini biliyoruz, çünkü CHP'li milletvekilleri beldemize gelerek, 'beldeniz, köyünüz kapanıyor, mahalle oluyor, biz gelince açacağız' siyaseti ile gündem oluşturuyorlar. Biz beldemize, büyükşehir olduğumuzda faydalanacağımız nimetleri anlatmaya başladık." Dedi. Koçer, özellikle köylerdeki vatandaşların kafasının karıştırıldığını, bu konuda daha detaylı bilgi verilmesi için ilden de belde ve köylerde ziyaretler gerçekleştirilerek vatandaşların iyice aydınlatılması gerektiğinin altını çizdi. Koçer, "İlçemizde çalışmayan bir belediye var, işte görüyorsunuz, su sıkıntısı var. Daha önce görülüp tedbir alınması lazımdı. Yazın suyun azaldığı belliydi, önlem alınmadı ve bu seviyeye gelindi." Dedi.
Hoşköy Belediye Başkanı Kemal Özvarlık da yaptığı konuşmada, İl Başkanı Ahmet Kambur'a, büyükşehir belediyesinin çok iyi anlatılması gerektiği konusunda değerlendirmelerinin olduğunu belirterek "Büyükşehiri CHP anlatıyor, biz de eğrisi ile doğrusuyla anlatmamız lazım." Dedi. İş makinalarının hepsinin büyükşehir belediyesine geçecek, biz bunları beldemiz ve köylerde anlatmaya çalışıyoruz. Büyükşehir olduğumuzda bütçemiz artacak. Biz şu an Hoşköy belediyesi olarak parasal sıkıntı yaşıyoruz, büyükşehir olduğumuzda bu sıkıntı ortadan kalkacak. Tekirdağ büyükşehir belediyesiyle birlikte, Şarköy belediyesini de aldığımızda ilçede çok şey değişecek." Dedi.
Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şener Çelikayar yaptığı son konuşmada; "Yokluklar partisi CHP, Şarköy'ü şu an susuz bırakmış. Biz de bu işten sorumluyuz. Çünkü biz bu millete sıkıntı yaşatmayacağımıza söz verdik. Başbakanımızın sürekli milletin gözünde birinci konuma getiren şey onun samimiyetidir. İnşallah biz Şarköy'de bu hasreti bitirmek istiyoruz. Halkın karşısına gidip yaptığımız icraatları anlatacaksınız. Köydesleri, Beldesleri mi anlatalım. Köylere nasıl hizmet gidecekmiş, ben bu CHP'nin aklına şaşayım, hizmet şimdi nasıl gidiyor. Amaç hizmetse bunu tartışmak çok kolay. Amaç hizmet değilse anlatamayız. Bu CHP'nin kalkıp bundan sonra ben büyükşehir için oy istiyorum demesini çok da ahlaki bulmuyorum. Biz Tekirdağ'da, Cumhuriyet tarihinin en büyük hizmetini yaptık. Onlar köye gidip masum insanları tahrik ettiler, beldeye gittiler tahrik ettiler. Şehirlerimizi, beldelerimizi, köylerimizi daha modern hale getireceğiz." dedi. Çelikayar "Daha yaşanabilir bir Tekirdağ için, çilelerden kurtulmuş bir Şarköy için size çok iş düşüyor arkadaşlar" diyerek sözlerine son verdi.

05.12.2012 14:23:13 TSI

Editör: Wan Haber