AK Parti Şarköy İlçe Danışma Kurulu Toplantısında konuşan, İl Genel Meclis Üyesi Sebahattin Karayer "Bu santrale Şarköy'ün ihtiyacı var. CHP bunu siyasi olarak kullanıyor." dedi.
AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Seçim Koordinatörü Hatip Şirazi Batı'nın başkanlık yaptığı, ilçe danışma kurulu toplantısına; Şarköy sorumlusu milletvekili adayı Hakan Şık, seçim işlerinden sorumlu Teşkilat Başkanı Av.Ali Gümüş, il yönetim kurulu üyesi Mustafa Üstbaş, Mürefte Belediye Başkanı İlhan Koçer, Hoşköy Belediye Başkanı Kemal Özvarlık, İlçe Başkanı Osman Kurd, kadın kolları, gençlik kolları başkanları, ilçe yönetim kurulu üyeleri, belde başkanları, köy ve sandık sorumluları katıldı.
Toplantıda, Şarköy'e yapılması düşünülen 4 yıllık turizm yüksekokulu konuşuldu. İl yönetim kurulu üyesi Hatip Şirazi Batı, Kredi Yurtlar Kurumu, Öğrenci Yurdu'nun olduğu bölgede 17 dönüm belediyeye ait arazi bulunduğunu, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Osman Şimşek'in okulu buraya yapmak istediğini belirterek " Osman hoca, buraya aynı zamanda bir uygulama oteli yapılmasını da istiyor. Belediyenin arazisinin hemen yanında, hazineye de ait yer var. Sayın rektör görevini yapmış, Şarköy'e 4 yıllık turizm meslek yüksekokulunun yapılması için senatosundan karar aldırmış, burada görev yapması gereken kurum Şarköy Belediyesidir." dedi.
İl Genel Meclis Üyesi Sebahattin Karayer, Şarköy Belediyesi'nin imar durumu verilmeyeceğini bildiği halde, eski Tekel Şarap Fabrikasının olduğu yeri ısrarla okul yapılması için istediğini belirterek " Eğer burası verilse biz başlayalım inşaata, hemen başlayalım. Kıyı kenar çizgisi içinde yer alan bu yere imar verilmeyeceğini bile bile belediye topu taca atmak için ısrar ediyor." Dedi.
Kızılcaterziköy'de yapılması düşünülen santralle ilgili de konuşan Karayer "Doğalgaz çevrim santrali ile ilgili, çevre derneği ki bu biraz siyasi ideolojik bir hareket bu. CHP, çevre derneğini öne sürüyor, muazzam bir olumsuz propaganda yapılıyor. Türkiye'nin enerji ihtiyacı var. Bu santrale Şarköy'ün ihtiyacı var." Dedi.
Karayer, karşı kıyıdaki İçtaş Termik Santralini işleten şirketin, Çanakkale'de eğitim fakültesi yaptığını ifade ederek "Bugün neye ihtiyacımız var, yüksekokula mı? Şarköy'de santrali yapacak kuruluşa gelin arkadaşım burayı okul yapın deriz. Biz bunları bu amaçla kullanabiliriz. Ama Şarköy'de öyle bir olumsuz hava yaratılıyor ki; "Şarköy kül olacak", Şarköy yok olacak, santral zehir verecek, hastalık saçacak" yok böyle bir şey. Buraya kurulacak santral doğalgaz santrali. CHP bunu siyasi olarak kullanıyor, dernekleri, sivil toplum kuruluşlarını kullanıyor." Dedi.
İl yönetim kurulu üyesi Hatip Şirazi Batı, 2014'de yerel seçimler yapılacağını, belirterek "Bundan sonra üst üste iki seçim daha yaşayacağız, diri ve hazırlıklı olmamız lazım" dedi.
Belediye meclis üyesi Fikret Aktepe, milletvekillerinin seçimden sonra 1-2 kez Şarköy'e geldikten sonra bir daha uğramadıklarını ifade ederek " Sık sık gelmeleri lazım, ötekiler her hafta buradalar." Dedi.
Hoşköy Belediye Başkanı Kemal Özvarlık, büyükşehir yasasını, her partilinin iyi öğrenerek vatandaşa anlatması gerektiğini belirtti.
Teşkilat Başkanı Avukat Ali Gümüş, toplantı sonunda bir değerlendirme yaparak, saha çalışmasının önemine değindi. Gümüş "Özellikle kadın kollarımız üyeleriyle birlikte ev ev dolaşarak her kapıyı tıklayıp, yaptığımız çalışmaları anlatmalı, sorunları dinlemelidir." Dedi.
(YÖ)

12.01.2013 11:36:26 TSI

Editör: Wan Haber