AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Sakarya esnafı ile de buluşarak sohbet etmeye devam ediyor.
Bu haftaki programı kapsamında Beşköprü-Gazeller Taksi Durağı'nı ziyaret eden Yavuz, Durak Başkanı Selahattin Yazıcıoğlu, Taksi-Dolmuş Kooperatif Başkanı Hanefi Borazancıoğlu ve Beşköprü-Gazeller Taksi Dolmuş Esnafı ile bir araya gelerek sohbet etti. Esnafın sorunlarını ve önerilerini dinleyen Yavuz, "İlimizin nabzını tutmak, vatandaşımızın huzur ve refahı için gerekli çalışmaların sürekliliğini sağlamak amacıyla esnafımızla da bir araya gelip hasbihal ediyoruz. Hem iktidarımızın hem de AK Partili yerel yönetimlerimizin yaptığı olumlu çalışmalar Sakarya'nın her geçen dönem daha müreffeh bir şehir haline gelmesini sağlıyor. Böylelikle şehrimiz büyümesini Türkiye ortalaması üzerinde sürdürüyor." dedi.
Sakarya'nın sosyo-ekonomik gelişiminden de bahseden AK Parti Sakarya Milletvekili Yavuz, "İlimiz her geçen gün hızla büyüyor. Pazartesi günü açıklanan adrese dayalı nüfus sayımı sonuçlarına göre nüfusumuz binde 15 artarak 902 bin 267 ye yükseldi. Hükümetimizin çalışmaları, yatırımları sonucunda, şehirlerimizin yaşanabilirlik istatistiklerini gösteren Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Endeksine göre ilimiz 2003'te 23. Sırada yer alırken, 2011 yılında 18.sıraya yükseldi." dedi.
Hükümetimizin icraatlarına paralel AK Partili belediyelerin de Sakarya'yı cazibe merkezi haline getirme yolunda çalışmalarına kararlılıkla devam ettiklerinin altını çizen Yavuz, "Artık günlük hedefler değil, uzun vadeli hedefler belirlenerek şehre bir vizyon kazandırılmaya çalışılıyor. Bunun en büyük örneklerinden birisi Büyükşehir Belediyemizin Ulaşım Master Planı çalışmasıdır. Yaklaşık 30 bin vatandaş ve esnafla, sivil toplum örgütleriyle yüz yüze görüşmeler yapılması sonucu ortak bir akıl oluşturularak plan son şeklini alacak. Şehrin Ulaşım konusunda 15 yıllık vizyonu böylelikle şimdiden netleşmiş olacak." dedi.
(SC-İÇ)

03.02.2013 15:07:50 TSI

Editör: Wan Haber