AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, darbelerin Türkiye siyasetinin hafızasına gerçekleştirildiğini söyleyerek, "AK Parti'nin tüm eğitim programları esas itibarıyla Türk siyasi hayatının hafızasını yeniden derlemek, toparlamak ve geleceğe doğru bir hafıza nakletmek üzere oluşturulmuştur" dedi.
AK Parti Genel Merkezi'nde Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun katılımıyla 'Parlamenter Danışmaları Akademisi Sertifika Töreni' gerçekleştirildi. AK Parti milletvekillerinin TBMM'deki danışmanlarını eğitmeye yönelik olarak gerçekleştirilen programda, akademiye katılan milletvekili danışmanları sertifikalarını aldı. Sertifika törenine AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat da katıldı.
Sertifika töreninde konuşan Parlamenter Danışmanları Akademisi (PDA) Genel Koordinatörü Mustafa Babayiğit, 122 milletvekilinin danışmanına dersler verildiğini söyleyerek, bir sonraki akademinin ise Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleşeceğini söyledi. Babayiğit, hedeflerinin ise AK Parti milletvekili danışmalarının ülke ve AK Parti yararına bilgi ve birikimlerini artırmak olduğunu vurguladı.

"DARBELER TÜRKİYE SİYASETİNİN HAFIZASINA GERÇEKLEŞTİRİLDİ"
AK Parti'nin Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ise, siyasetin zayıflamasının temelinde bilgi eksikliği olduğunu söyleyerek, bu bilgi eksikliğini gidermek için AK Parti olarak çeşitli adımlar atıldığını anlattı. Darbelerin Türk siyasetinin hafızasına yönelik gerçekleştiğini söyleyen Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türkiye'de siyasetin donanımı üzerinde sadece darbeler bugünkü liderlere gerçekleştirilmemiştir veya sadece birtakım siyasetin zayıflaması üzerine gerçekleştirilen eylemler, bugünkü siyasi partiye gerçekleştirilmemiştir. Darbeler, Türkiye'nin milli iradesine ve tam anlamıyla da Türkiye'nin siyasetinin hafızasına gerçekleştirilmiştir. Burada hem Siyaset Akademisi hem Parlamenter Danışmanları Akademisi, bütün bunlarla birlikte AK Parti'nin tüm eğitim programları esas itibarıyla Türk siyasi hayatının hafızasını yeniden derlemek, toparlamak ve geleceğe doğru bir hafıza nakletmek üzere oluşturulmuştur."

"AK PARTİ'NİN SİYASETE GETİRDİĞİ FARK, BİLGİLİ KADROLAR OLUŞTURMASIDIR"
AK Parti çatısı altında danışmanlara eğitim verilmesinin AK Parti'nin ve milletvekillerinin bilgiye verdiği önemin bir tezahürü olduğunu ifade eden Süleyman Soylu, milletvekili danışmanlarının vatandaş ile milletvekilleri arasında çok önemli bir görevi ifa ettiklerini anlattı.
Bu eğitim programlarının devam edeceğini söyleyen Soylu, "AK Parti'nin siyasete getirdiği fark sadece yaptığı hizmetler, halktan aldığı takdirden ziyade geleceğe ait çok donanımlı ve güçlü kadrolar, bilgili, bilgi donanımlı, bilinçli ve kendisine güvenen, emin ve özgüveni yüksek kadrolar oluşturmaktır" diye konuştu.
Soylu konuşmasının sonunda ise milletvekillerine ve danışmanlarına teşekkür ederek tebrik etti.
AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen sertifika töreninde ise, 122 milletvekili danışmanından dereceye giren ilk üç danışmana tablet bilgisayar olan iPad hediye edildi. Süleyman Soylu'ya da plaket takdim edilen törende diğer milletvekili danışmanlarına ise sertifikaları verildi.
(AT-ÖZ-Y)

06.02.2013 13:34:26 TSI

Editör: Wan Haber