AK Parti Nilüfer İlçe Danışma Meclisi Toplantısı, BESOB Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız, hedeflerinin 2014'te Nilüfer'i AK Parti belediyeciliği ile de tanıştırmak olduğunu söyledi.
BESOB Konferans Salonu'ndaki AK Parti Nilüfer İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na AK Parti Bursa il Başkanı Sedat Yalçın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Öztürk, Bedrettin Yıldırım, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, İsmet Su, Hakan Çavuşoğlu, Canan Candemir Çelik, Önder Matlı, AK Parti ilçe başkanları, muhtarlar, mahalle ve köy temsilcileri ile üyeler katıldı.
AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız, Nilüferli vatandaşların bugüne kadar hizmetlerin büyük çoğunluğunu Bursa Büyükşehir Belediyesi kanalıyla aldığını belirterek, "2014 Yerel Seçimleri'nde sandıklarda AK Parti isimlerinin yankılanmasıyla bu hizmetleri, AK Parti belediyeciliği ile doğrudan alacak" dedi. AK Parti belediyeciliğini Nilüferliler'e kazandırmak tüm teşkilatıyla birlikte yerel seçime kadar gece gündüz demeden uyum içerisinde çalışacaklarını ifade eden Başkan Alpaslan Yıldız, "Hangi görüşten ve hangi partiden olursa olsun herkesle birebir iletişim kuracağız. Sevgili Nilüferlilere 'biz sizin için ve hizmet için varız' diyerek, partimizin sunduğu hizmetleri onlara tek tek anlatacağız. Amacımız Nilüfer'i üniversite, spor sağlık, turizm, kültür ve sanatın yanında finans merkezlerinin olduğu uydu kentlere dönüştüreceğiz" diye konuştu.
Bu dönemim seçimin biraz daha farklı olacağını söyleyen AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, "Bu seçimde sadece mahalle ve köy teşkilatlarını değil, her sandıkta 9 kişiden oluşan sandık yönetim kurullarını AK Parti teşkilatları artık göreve davet etmiş bulunuyor. Şu anda Bursa'da da yüzde 60'ın üzerinde sandıkta bu yapılanmayı tamamlamış bulunuyoruz. Bursa genelinde 7 bin sandık var ve toplam 50 bin kişiyi bu sandıklarda görevlendiriliyor" şeklinde konuştu.
'Seçim zamanı Nilüfer'de muhalefete sorular yöneltin' diyen Yalçın, "Onlara, en fazla otomotiv ihracatının bu dönemde gerçekleşeceğini hiç tahmin ediyor muydunuz? Savunma sanayi üretimi kaleminin ilk kez bu dönemde gerçekleşeceğini biliyor muydunuz? Memurun, işçinin de uçağa binebileceği hiç aklınıza geliyor muydu? Esnaf ve sanayiciye büyük oranda vergi indirimleri yaptınız mı? Bunun gibi pek çok hizmeti sıralayarak muhalefete sorun" dedi.
Nilüfer'de gerçekleştirdiği hizmetleri sunumla danışma meclisine katılanlara anlatan Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin kentin her köşesine yatırımlarını ulaştırdığını ve Nilüfer'in de Büyükşehir'in yatırımlarından nasibini aldığının altını çizdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından Nilüfer'e yapılan yatırımların 800 milyon TL'yi geçtiğini ifade eden Altepe, "Biz propaganda yapmıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bu dönem Nilüfer'de 120 km yol, 300 bin tonun üzerinde asfalt yaptık. 8500 yıllık tarihi geleceğe taşıyan 'Arkeopark' Nilüfer'de. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık 25 spor tesisini de yine Nilüfer'e kazandırıyoruz. Sadece hizmetlerimizi tanıtıp anlatmamız yeterli" açıklamasını yaptı.
Nilüfer'in AK Parti için büyük önem arz ettiğini dile getiren AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, "AK Parti yıldızının parladığı bir dönemde Nilüfer'in belediyecilik anlamında Türkiye'de en güzel hizmetleri almayı hak eden bir ilçe. İnşallah yerel seçimde AK Parti Nilüfer ilçe Teşkilatı'nın gayretli çalışmalarıyla bunu başaracak Nilüfer'in AK Parti belediyeciliği ile tanışacağından hiç şüphem yok. Nilüfer'i AK Parti'ye kazandıracak teşkilat, o ne büyük teşkilattır" şeklinde konuştu.
AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, ise ülke gündeminde yer tutan anayasa ve ekmek israfı ile ilgili konuları danışma meclisine katılanlara aktardı.
(AF-

10.02.2013 15:32:54 TSI

Editör: Wan Haber