AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, kadınların sosyal, siyasal ve ekonomik alanda hak ettikleri yeri aldıkça Türkiye'nin daha da güçleneceğine inandığını bildirdi.
Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 78'cin yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 5 Aralık 1934'ün demokrasi tarihinin dönüm noktalarından olduğunu, Türk kadınının, bu tarihte siyasette söz sahibi olma hakkını aldığını belirtti.
Fransa'da 1945, İsviçre'de 1971 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanındığını, Türk kadınının ilk seçilme hakkını 1935 yılı seçimlerinde kullanarak 18 kadın milletvekili ile TBMM'de yer aldığına dikkati çeken Gizligider şunları kaydetti:
"Kadın vekil sayısının yüzde 14,2'ye ulaşmasına rağmen bu sayı yeterli değildir. Kadınlarımız daha çok var olmalı, üst kademelerde daha çok yer almalı. Atatürk'ün dediği gibi "Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim" diyemez. Türk kadını, istiklal mücadelesinde verdiği mücadeleyi, istikbal mücadelesinde de hiç şüphesiz verecektir. Kadınlarımız risk almaktan kaçmamalı, siyaset kulvarında da kendilerine güvenmelidirler. Eğer siyaset çözüm üretmekse, sosyal alanda, aile yaşamında bunu başaran kadın siyasette de bunu başaracak güçtedir. Kadınlarımızın sosyal, siyasal ve ekonomik alanda hak ettikleri yeri aldıkça güçlü olan ülkemizin daha da güçleneceğine inanıyorum."
(MÖZ-AÖ-Y)

05.12.2012 13:44:27 TSI

Editör: Wan Haber