AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, büyükşehir statüsü kazanan Manisa'nın Ege Bölgesi'nin geleceği olduğunu söyledi.
Vekil Tanrıverdi, Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdikten sonra, AK Parti ilçe binasında partililerle bir araya geldi. Manisa'nın büyükşehir statüsü kazandığını dile getiren Tanrıverdi, belediye hizmetlerinin bundan böyle il sınırlarına kadar ulaşacağını söyledi.
AK Partili olmayan belediyelerin bugüne kadar beklenilen hizmetleri veremediklerini savunan Tanrıverdi, AK Partili belediye başkanlarının görev yaptıkları belediyelerde çok büyük hizmetleri gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
Bu kapsamda Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı'nın ilçenin çehresini değiştiren, vizyon ortaya koyan önemli belediye hizmetlerini yerine getirdiğini kaydeden Tanrıverdi şöyle konuştu: "AK Parti'li belediye başkanlarımız halkın gönlünü almayı becerebildi. Bundan böyle ilçelerimize daha büyük hizmetler gelecek. Çünkü büyükşehir imkanları daha fazla. Su ve kanalizasyon gibi alt yapı hizmetlerinin tümünü büyükşehir belediyesi yapacak. Bütün amacımız halkımıza hizmet etmektir. Biz millete efendi olmak için değil, hizmetkar olmak için geldik. Manisa, büyükşehir belediyesi olmakla, Ege'nin geleceği olmuştur. Manisa tarih, kültür ve medeniyet kentidir. Manisa aynı zamanda sanayi ve tarım kentidir. Manisa ihracatı ve ekonomisi bakımından Türkiye'de sayılı önde gelen iller arasındadır. İhracat bakımından 7. sıradadır, ihracatını artıran iller arasında her defasında yerini alır. Nüfus bakımından Manisa Türkiye'de 14. büyük ilimizdir. Bu değerleriyle Manisa Ege'nin geleceğidir. Manisa Türkiye için örnek bir il olacaktır."
Tanrıverdi, Saruhanlı'daki programının ardından ilçeye bağlı Halitpaşa beldesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan hibe edilen çöp toplama kamyonu anahtar teslim törenine katıldı.
Tanrıverdi, daha sonra Halitpaşa'da zemininde kayma tespit edilerek,yıkılmasına karar verilen Gazi Fatih İlköğretim Okulu öğrencilerinin eğitim görmesi için kurulan konteyner sınıfları inceledi.
(SY-HD)

03.02.2013 10:26:49 TSI

Editör: Wan Haber